Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μήνυμα του καταζητούμενου της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μήνυμα του καταζητούμενου της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Νέο παρών έδωσε απόψε ο τρομοκράτης – φάντασμα της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, με κείμενο για την 11η επέτειο Γρηγορόπουλου, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου “Indymedia”.

Ο 46χρονος καταζητούμενος της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” με νέο μακροσκελές κείμενό του στο “Indymedia”, αυτή τη φορά για τις 6 Δεκεμβρίου και τις κινητοποιήσεις στην επέτειο Γρηγορόπουλου, υποστηρίζει:

Τ’ αφεντικά και οι τεχνοκράτες τους κάνουν ταμείο κάθε μέρα. Ο χρόνος είναι χρήμα και καρέκλες. Αναπόδραστη καπιταλιστική συνθήκη. Η νέα κυβέρνηση εκλέχθηκε από μια φασιστική-αστική ολιγαρχία για να ισοπεδώσει τις υποτελείς τάξεις και να συνεχίσει την ληστρική πρωτογενή συσσώρευση για το κεφάλαιο. Πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν το κοινωνικό υλικό με την αχαλίνωτη τρομοκρατία. Λογαριάζουν όμως πάνω σ’ έναν χάρτη χωρίς αντίπαλο. Για πόσο μπορεί να έχει ισχύ ο νόμος του εκμεταλλευτή; Για πόσο μπορεί να διατηρείται μια μηχανική τάξη σα να ‘ναι οριστικά νεκροί οι υποτελείς; Όλη η γη να γίνει φυλακή, δεν θα χωρέσει την απόγνωση που γιγαντώνεται. Αυτοί που εγκλοβίστηκαν ένας ένας στην επιβίωση, την απομόνωση, την ηττοπάθεια και την απελπισία θα ξαναβγούν όλοι μαζί στους δρόμους. Όπως σήμερα σε όλες τις μεριές του πλανήτη. Είναι η στιγμή που οι λογαριασμοί της εξουσίας μηδενίζονται. Κι έρχονται στο βίαιο προσκήνιο οι δικοί μας λογαριασμοί, χρόνων, δεκαετιών, αιώνων, όπως έγραφε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν για τον άγγελο της ιστορίας.

Χατζηβασιλειάδης για την τρομοκρατική οργάνωση

Στην προηγούμενη ανάρτησή του στο “Indymedia” στις 23 Νοεμβρίου ο 46χρονος υποστήριζε ότι “η “Επαναστατική Αυτοάμυνα” είχε πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017”, ενώ ισχυριζόταν πως οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή σε αυτήν δεν είχαν σχέση με την οργάνωση.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης είναι ο άνθρωπος που, κατά την αστυνομία, συμμετείχε μαζί με άλλον έναν συλληφθέντα για την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” στη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, από λάθος χειρισμό του καλάσνικοφ, ο συνεργός του, ο 41χρονος Βαγγέλης Σταθόπουλος, τον είχε τραυματίσει στο πόδι.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις