Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έπιασαν τους αρχηγούς της νεοναζιστικής οργάνωσης combat 18 Hellas – Χειροπέδες σε γνωστό δικηγόρο

combat 18 Hellas δικηγόρος

Ακόμη δύο άτομα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης της ναoναζιστικής οργάνωσης combat 18 Hellas. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για τις δυο κεφαλές της οργάνωσης, τον ιδεολογικό καθοδηγητή και τον επιχειρησιακό αρχηγό. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε γνωστό δικηγόρο και σε ένα ακόμη άτομο με σχέσεις με την πόλη των Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον γνωστό δικηγόρο καθώς θεωρείται ως ο συντονιστής και θεωρητικός της οργάνωσης combat 18 Hellas, ενώ κατηγορούν τον δεύτερο ως τον επιχειρησιακό αρχηγό της οργάνωσης, τον άνθρωπο δηλαδή που οργάνωνε τις επιθέσεις και τα χτυπήματα.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά άτομα ως μέλη του βασικού πυρήνα και άλλοι τέσσερις για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί θεωρούν ότι επέφεραν ουσιαστικό χτύπημα στην οργάνωση καθώς έχουν “δέσει” τα στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων που παίρνουν πλέον το δρόμο για τον Εισαγγελέα.

Τα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αλλά και τα στοιχεία από παλαιότερες έρευνες κατά τους αστυνομικούς εμπλέκουν τους κατηγορούμενους σε δεκάδες επιθέσεις.

Oι συλληφθέντες κατηγορούνται για τουλάχιστον 15 εκρήξεις σε στέκια και σπίτια Αναρχικών. Επίσης εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Για τον λόγο αυτό, η κατηγορία που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η εξής: Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις