Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ποινές είναι αστείες για τέτοιες επιθέσεις!

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ποινές είναι αστείες για τέτοιες επιθέσεις!

Επιθέσεις σαν αυτή με το βιτριόλι δυστυχώς δεν τιμωρούνται με την βαρύτητα που θα έπρεπε είπε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ίδια ποινική μεταχείριση. Προβλέπεται ποινή καθείρξεως μέχρι 10 χρόνια», είπε.

Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως δεν είναι γνωστό αν ο δράστης είναι γυναίκα ή άντρας, ενώ και το κίνητρο της υπόθεσης παραμένει άγνωστο. Αναφερόμενος στην υφιστάμενη νομοθεσία, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως αν συλληφθεί τελικά ο δράστης δε θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά.

«Αν η αστυνομία τον συλλάβει, δεν θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά. Με την υφιστάμενη νομοθεσία σε αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί. Αν συλληφθεί, θα αφεθεί ελεύθερος», τόνισε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην άτυχη κοπέλα και στη ζωή της που θα είναι διαφορετική από εδώ και πέρα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «θλίβομαι που δυστυχώς ο νόμος το αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Σε τέσσερα χρόνια πραγματική φυλακή θα είναι έξω».

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις