Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: «Ψεύτικες λέξεις η συγγνώμη της» – Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας στην ομολογία της 35χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: «Ψεύτικες λέξεις η συγγνώμη της» – Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας στην ομολογία της 35χρονης

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα η Ιωάννα ήρθε η ομολογία της 35χρονης που παραδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη της.

Σε αποκλειστική της δήλωση στο Live News η Ιωάννα ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να δεχτεί το παραμικρό από τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Είναι ένας ατελείωτος Γολγοθάς κι ένας αβάσταχτος Σταυρός που τον σηκώνει μόνη στη πλάτη της. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω την παλιά ζωή της, που άλλαξε από μια στιγμή στην άλλη. Κι η ομολογία του εγκλήματος, δεν μπορεί να ανακουφίσει στο ελάχιστο, τον αφόρητο πόνο που αισθάνεται δέκα μήνες τώρα στο κορμί και τη ψυχή της.

«Η καθοδηγούμενη συγνώμη της είναι μόνο ψεύτικες λέξεις που δεν μπορώ να λάβω υπόψιν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε» τόνισε η άτυχη κοπέλα μιλώντας στο Live News.

Το σοκ από την είδηση ότι εντελώς αναπάντεχα, 10 μήνες μετά την επίθεση, η κατηγορούμενη αποφάσισε να μιλήσει, ήταν μεγάλο. 

Το τηλεφώνημα έγινε από τον δικηγόρο της. Τραγική ειρωνεία… την ώρα εκείνη η Ιωάννα ήταν για πολλοστή φορά στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από τους γιατρούς που παρακολουθούν τη πορεία των ασύλληπτων τραυμάτων της.

«Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Πραγματικά. Δηλαδή τι ήταν αυτό; Τι να πούμε τώρα; Αν ήταν μικρή ή μεγάλη η ποσότητα όταν έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο; Όταν έχει εγκαύματα στο 98% του σώματός της;» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα, με τη βοήθεια και των γιατρών της προσπαθεί να επικεντρωθεί στην υγεία της. Έτσι προσπάθησε και αυτή τη φορά να ελέγξει τα συναισθήματά της, τόσο για την ίδια, όσο και για την μητέρα της που την συνόδευε και σε αυτήν την εξέταση, θέλοντας να την προστατεύσει…

«Οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και την συγκεκριμένη πράξη, δεν είναι δυνατόν να μην τη ζορίσει. Και δεν είναι δυνατό να μην εξοργίσει. Και πολύ λίγο αντιδρά. Δηλαδή, είναι αξιοθαύμαστη η αυτοσυγκράτησή της» πρόσθεσε η κυρία Καλόφωνου.

Μια συγγνώμη δέκα μήνες μετά

Η κατηγορούμενη, στο τέλος της απολογίας της στον ανακριτή, ζήτησε συγνώμη για την πράξη της. Μια συγνώμη, η οποία δεν έγινε δεκτή, κυρίως, γιατί δεν έπεισε την Ιωάννα για την ειλικρίνειά της.

«Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για είναι μία καλοστημένη απολογία, η οποία, επί της ουσίας, δεν έχει τίποτα να προσφέρει» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Η 36χρονη κατηγορούμενη απέφυγε να απαντήσει τόσο για τον λόγο που την οδήγησε στο να ρίξει το βιτριόλι στην Ιωάννα, όσο και για το από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υλικό. Χωρίς αυτές τις δύο απαντήσεις, λοιπόν, η διαδικασία της ανάκρισης για την υπόθεση, αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί και το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει με ποια κατηγορία η 36χρονη θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Η 36χρονη δεν αποδέχθηκε τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας παρά μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης, το οποίο τιμωρείται πιο ήπια.

«Το έμαθε από ένα τηλεφώνημα»

Η γιατρός της Ιωάννας, κυρία Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο ήταν μαζί με της όταν έμαθε για την ομολογία και όπως είπε προσπάθησε αρχικά να κρύψει την αντίδρασή της, όμως προδόθηκε από τη γλώσσα του σώματος.

«Η Ιωάννα έρχεται τακτικά στο νοσοκομείο. Τη βλέπω εγώ τη βλέπουν και όλοι οι υπόλοιποι γιατροί. Είναι πάντα εκεί. Δεν έχει χάσει κανένα ραντεβού ποτέ. Είναι συνεπής προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της. Έτυχε περιμένοντας να την δω να έχει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.», ανέφερε αρχικά η κυρία Καλοφώνου που όπως είπε η Ιωάννα προσπάθησε να κρύψει την αντίδρασή της όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα και ενημερώθηκε ότι η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της. «Είναι το βλέμμα της και όχι αυτά που είπε. Το γεγονός ότι άλλαξε η όψη της στο άκουσμα αυτού που συνέβη. Αλλά, άλλος άνθρωπος ήρθε και άλλος άνθρωπος έφυγε. Το έμαθε από ένα τηλεφώνημα» τόνισε η διευθύντρια της πλαστικής χειρουργικής μονάδας εγκαυμάτων του Θριασίου, Μαρία Καλόφωνου.

Ωστόσο τόνισε ότι: «όσο και να προσπαθεί κανείς υπάρχει η γλώσσα του σώματος η οποία προδίδει το πώς αισθάνεται κανείς. Αλλά όντας με την παρέα της μητέρας της, πιστεύω ότι η Ιωάννα προσπαθεί να προστατεύσει τη μητέρα της όπως προσπαθεί και η μητέρα της εκείνη. Είναι ένα αξιοθαύμαστο ένας άξιος θαυμαστός δεσμός και πρέπει να πω επίσης ότι όλο αυτό τον καιρό όλοι οικογένεια αλλά και οι δικοί της έχουμε δείξει μια αξιοπρέπεια αξιοθαύμαστη.  Ενώ τους δίνεται βήμα το ξέρετε πολύ καλά και θα μπορούσαμε να έχουμε βγει σε κανάλια και να λένε και να κλαίνε και να κάνουν οτιδήποτε γιατί πρόκειται για μια τραγωδία. Δεν το έχουν κάνει αυτό, δεν έχουν εκμεταλλευτεί αυτήν τη δυνατότητα. Παραμένουν αξιοπρεπείς, αλλά μην το συγχέουμε και μη θεωρήσουμε ότι αυτό δε σημαίνει πόνο.»

Η γιατρός της νεαρής κοπέλα ανέφερε ότι η είναι στο 8ο χειρουργείο κι έχει πολλά μπροστά της. Είναι όπως τόνισε μαχήτρια και κάνει όλα όσα τη συμβουλεύουν οι γιατροί της.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις