Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: Αντίποινα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου! Η ανάληψη ευθύνης

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: Αντίποινα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου! Η ανάληψη ευθύνης

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας αναφέρεται πως έγινε ως αντίποινα για την «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου».

Με την υπογραφή “αναρχικές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κομμουνίστριες” γίνεται ανάληψη ευθύνης σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας σημειώθηκε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας έγινε ως αντίποινα για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, ομάδα 50 συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε και πυρπόλησε την κλούβα, τα συμβατικά αστυνομικά οχήματα και την είσοδο του Α.Τ. Ομονοίας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κάτω από τις μπότες της οποίας ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh“.

Στην ανάληψη ευθύνης γίνεται λόγος για “δολοφονία του γκέι οροθετικού ακτιβιστή, drag queen και δηλωμένα αντιφασίστα Ζακ” η οποία όπως αναφέρει το κείμενοανοίγει μια σειρά λογαριασμών με τους δολοφόνους, όσους τους συγκαλύπτουν και τους απενοχοποιούν.

Και αυτοί έχουν διευθύνσεις και ονόματα.

Μπάτσοι, φασίστες, δημοσιογράφοι και δικαστικοί, ως οργανωμένη συμμορία, επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να παραποιήσουν κρίσιμα στοιχεία, σχετικά με τα όσα πραγματικά συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος, αλλά και να νομιμοποιήσουν τους δολοφόνους της Zackie Oh, υποδαυλίζοντας και διαχέοντας αντιδραστικά και κανιβαλικά ένστικτα στο όνομα της «αυτοάμυνας» και της «προστασίας της ιδιοκτησίας»”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις