Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες – Τα ευρήματα σε Κουκάκι και Πετράλωνα (pics)

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες – Τα ευρήματα σε Κουκάκι και Πετράλωνα (pics)
Φωτογραφία astynomia.gr

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες στο πλαίσιο της επιχείρησης από την Αντιτρομοκρατική σε τέσσερα σπίτια στην Αττική.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματίσει η αστυνομία κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια ειναι δρακόντεια, καθώς έξω από τον προαύλιο χώρο έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες που φώναζαν συνθήματα κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τη συμμετοχή των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ειδικότερα σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα τελευταία εφτά χρόνια στην Αττική. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Click4more: Ο «εκδότης» συνεργός του Παλαιοκώστα, τα καλάσνικοφ, τα usb! Η Αντιτρομοκρατική και οι γιάφκες

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δένουν» τους δύο άνδρες και τη γυναίκα που συνελήφθησαν με την συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι έρευνες εστιάζονται σε πολλά ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα, καθώς και όλα τα ευρήματα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τις τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

-Στην υπόγεια αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

• 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 γραμμάρια (αμμωνίτιδα),

• 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

– Σα σπίτια των συλληφθέντων:

• πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στο σπίτι του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Δείτε μερικά από τα ευρήματα

Αντιτρομοκρατική Αντιτρομοκρατική Αντιτρομοκρατική

Οι έρευνες

Εδώ και 7 μήνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε τα δυο άτομα 42 και 38 ετών αντίστοιχα, στα πλαίσια των ερευνών που διεξήγαγε για την «ΟΛΑ».

Τελικά χθες το απόγευμα, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις, συνελήφθησαν τα τρία άτομα, ανάμεσά τους και η φίλη του 38χρονου, καθώς στο διαμέρισμά του βρέθηκαν δυο πιστόλια.

Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, ο 42χρονος από την Θεσσαλονίκη και «δεξί χέρι» του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του γνωστού βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα – γιάφκα στο Κουκάκι χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόμενος στην ιδιοκτήτρια ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου από την Θεσσαλονίκη και θα το χρησιμοποιούσε ως αποθήκη για τα βιβλία που θα έφερνε στην Αθήνα. Μάλιστα το νούμερο του κινητού που της είχε δώσει για επικοινωνία αντιστοιχεί σε κινητό «φάντασμα», Πακιστανικό δηλαδή.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες από: ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις