Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα

– Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε τουλάχιστον τρία σπίτια στην καρδιά της Αθήνας
– Σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα – Εχουν προσαχθεί συνολικά 9 άτομα
– Όλοι είναι τούρκοι, κουρδικής καταγωγής – Βρέθηκαν βάζα με άγνωστη ύλη
– Η επιχείρηση συνδέεται με όπλα που είχαν βρεθεί σε φουσκωτό τον Ιούλιο του 2013 ανοικτά της Χίου

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε τουλάχιστον 3 σημεία της Αθήνας. Στο Νέο Κόσμο στην οδό Δεινοστράτου 78 αλλά και σε δυο διαμερίσματα στην Καλλιθέα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 προσαγωγές τούρκων, κουρδικής καταγωγής μεταξύ των οποίων μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επεισοδιακή ήταν η προσαγωγή ατόμου κουρδικής καταγωγής στο Νέο Κόσμο. Όταν άντρες της αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ προσπάθησαν να τον προσαγάγουν εκείνος έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν και την αστυνομία. Αυτή την ώρα ερευνάται το διαμέρισμά του. Από το ίδιο διαμέρισμα προσήχθησαν και άλλα δυο άτομα.

Ταυτόχρονα ερευνώνται και άλλα δυο διαμερίσματα στην Καλλιθέα.

Τι έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στα διαμερίσματα

Από τις έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί καλώδια, ρολόγια με καλώδια, usb αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα θα χρησίμευαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Βρέθηκα επίσης βάζα με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις