Τετάρτη, 19 Ιουν.
34oC Αθήνα

Έρευνα της ΕΛΑΣ για την βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών από νεοναζί (pics)

αμερικανική πρεσβεία

Έρευνα διέταξε η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της βεβήλωσης του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών λίγες ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι ναζιστικά συνθήματα αλλά και το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στους τοίχους του νεκροταφείου. Η φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά και τα αρχικά των SS στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο προκαλούν ανατριχίλα.

Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε άμεσα  και  καθάρισε τους τοίχους του Εβραικου Νεκροταφείου Αθηνων.

«Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις