Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εργαστήρια όπλων στην Πάτρα – Τι “βλέπουν” οι αστυνομικοί

Πάτρα

Μια μυστηριώδη όσο και περίεργη υπόθεση, ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Πρόκειται για την ανακάλυψη δυο εργαστηρίων επισκευής και κατασκευής αυτοσχέδιων όπλων που βρήκαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Μάλιστα τα όπλα που βρέθηκαν σε αυτά τα δυο πρότυπα μυστικά εργαστήρια, έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν βαλλιστικά, καθώς οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, όπλα που έχουν μετασκευαστεί η κατασκευαστεί σε αυτό το εργαστήριο, δηλαδή ήταν όπλα κρότου – αερίου και μετατράπηκαν σε λειτουργικά, να έχουν χρησιμοποιηθεί σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα σοβαρά ενδεχόμενα που θα εξεταστούν, είναι να συγκριθούν τα όπλα που βρέθηκαν με τα βαλλιστικά στοιχεία που έχουν στην βάση δεδομένων οι αστυνομικοί, από την υπόθεση με τις δυο σοβαρές επιθέσεις σε οδηγούς Ταξί στην Κηφισιά το 2016, με έναν δολοφονημένο οδηγό Ταξί και έναν σοβαρά τραυματισμένο.

Άλλωστε το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης ήταν ένα 22αρι όπλο κρότου – λάμψης, Βουλγάρικης κατασκευής, το οποίο είχε μετασκευαστεί σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο.

Σε ό,τι αφορά στην ανακάλυψη των δυο εργαστηρίων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έφθασαν έπειτα από πληροφορίες που είχαν για την δραστηριότητα δυο ατόμων, ενός 58χρονου κι ενός 69χρονου, που διατηρούσαν τα εργαστήρια σε διαφορετικές περιοχές των Πατρών.

Στο σπίτι του 69χρονου και συγκεκριμένα σε χώρο που τον είχε μετατρέψει σε εργαστήριο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας Πατρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “πέντε πολεμικά τυφέκια, έξι πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες, περίστροφο, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, πιστόλι κρότου, σαράντα πέντε εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων σκελετοί– κάννες, πέντε σπαθιά και μαχαίρια, 403 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο σπίτι και στην αποθήκη του 58χρονου βρέθηκαν: “δύο πιστόλια κρότου, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πενήντα εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, έντεκα πλαστικά δοχεία με άγνωστη χημική ουσία σε μορφή κόκκου (πιθανόν πυρίτιδα), περισσότερα από (2.065) γραμμάρια, και πλήθος εργαλείων απαραίτητων για τις εργασίες που πραγματοποιούσαν στα όπλα.”

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις