Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερμού: Οργή για τα αντανακλαστικά… Ραντανπλάν της Αστυνομίας – Μετά το σπάσιμο… έρχεται σχέδιο περιφρούρησης!

Ερμού

– Φταίει πάλι η… βροχή που οι αναρχικοί έσπασαν ανενόχλητοι τα καταστήματα
– Τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν επίθεση στην Πρυτανεία και οι κουκουλοφόροι έσπασαν την Ερμού
– Τώρα ένστολοι και αστυνομικοί με πολιτικά θα… γεμίσουν το κέντρο

Τα… έψαλε για τα καλά, λένε οι πληροφορίες, ο υπουργός στους ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας μετά το νέο χτύπημα των αναρχικών που “πέρασαν βόλτα” την Ερμού σπάζοντας 11 καταστήματα ανενόχλητοι με την αστυνομία να αντιδρά ως… Ραντανπλάν με καθυστέρηση και με προσαγωγές άσχετων… τουριστών από τη Γερμανία!

Για την χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής έφταιγε η βροχή και τα… μπουμπουνητά που οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν την επίθεση, για την επίθεση Ρουβίκωνα στα φυλασσόμενα(!) γραφεία της Novartis έφταιγε η… αλλαγή βάρδιας και για την Ερμού το γεγονός ότι οι αναρχικοί “χτύπησαν” υπό βροχή και οι μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να … πάνε γρήγορα. Μπορεί να ακούγονται απίστευτα όλα τα παραπάνω, αλλά αποτελούν μέρος των δικαιολογιών που έχουν ακουστεί για την αδυναμία της Αστυνομίας να σταματήσει ή έστω να αντιδράσει όπως έπρεπε σε τρεις επιθέσεις εκ των οποίων η μια χαρακτηρίζεται τρομοκρατική…

Οι κουκουλοφόροι, περίπου 25 άτομα λένε οι μάρτυρες, συνελήφθησαν μόνο… από τις κάμερες! Οι κάμερες είναι αυτές που δείχνουν τι έγινε διότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει εικόνα μόνο… after.

Κάνοντας μια γραμμή οι νεαροί που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους κρατώντας λοστούς και λουκέτα χτυπούσαν ό,τι γυάλινο υπήρχε ενώ άλλοι άρπαζαν καρέκλες και τις έριχναν σε βιτρίνες και άλλοι αναποδογύριζαν τραπέζια και σόμπες εξωτερικού χώρου…

Η επίθεση είναι η αλήθεια δεν κράτησε παρά μερικά μόνο λεπτά, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι ενημερώθηκε από περαστικούς και από έναν ιδιωτικό φρουρό. Στο σημείο αστυνομικοί δεν υπήρχαν και ίσως είναι υπερβολή να απαιτεί κανείς να υπάρχει σε κάθε γωνιά και ένας αστυνομικός ωστόσο μια ολόκληρη ομάδα κατάφερε να εξαφανιστεί έχοντας βανδαλίσει περιουσίες σε μια απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σημείο όπου είναι δεδομένο ότι υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο εποχούμενη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο οι μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. ή κάποια άλλη δύναμη που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Πλατεία Συντάγματος εμφανίστηκε με αρκετή καθυστέρηση και έτσι οι δράστες αποχώρησαν ανενόχλητοι. Κάπου εδώ ακούστηκε, λένε κάποιοι, η δικαιολογία ότι λόγω βροχής η αντίδραση των αστυνομικών με τις μηχανές ήταν καθυστερημένη.

Φταίει δηλαδή ο… καιρός.

Υπάρχει ωστόσο κι άλλο πρόβλημα, λένε όσοι γνωρίζουν τα επιχειρησιακά.

Οι νεαροί φαίνεται ότι από νωρίς κινούνταν στα πέριξ του κέντρου της Αθήνας και η περιοχή μύριζε για ώρες μπαρούτι, ωστόσο η εκτίμηση των… αναλυτών της ΕΛΑΣ. έλεγε ότι αν υπάρξει πρόβλημα, τότε αυτό θα περιοριστεί στα πέριξ της Πρυτανείας και έτσι ουσιαστικά λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. είχε το βλέμμα αλλού και… έπαιζε με πλάτη στην Ερμού.

Κάπως έτσι καταστράφηκαν περιουσίες…

Τώρα, φάνηκε ότι το υπάρχον σχέδιο δεν αρκεί. Τώρα λέγεται ότι θα ενισχυθεί η παρουσία ενστόλων, ενώ και αστυνομικοί με πολιτικά θα περιπολούν σε μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών και έγκαιρης ενημέρωσης για ύποπτες κινήσεις.

Μόνο που τώρα, οι καταστηματάρχες πλήρωσαν για ακόμη μια φορά από την τσέπη τους τα σπασμένα και ακούνε για το μετά και χαμογελούν μάλλον με πικρία…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις