Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ετοίμαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό; Το παρασκήνιο της εφόδου

Ετοίμαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό; Το παρασκήνιο της εφόδου

Η πληροφορία ότι κάτι ετοιμαζόταν από συγκεκριμένες ομάδες κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού σήμανε συναγερμό στην αστυνομία και οδήγησε στην έφοδο που έγινε αιφνιδιαστικά στις 6.30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι κρατούμενοι ετοίμαζαν απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και έτσι αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και χωρίς να γίνει καμία διαρροή. Για την έφοδο που έγινε τα ξημερώματα στις φυλακές Κορυδαλλού δεν είχαν ενημερωθεί ούτε σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Από την έφοδο οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Η έφοδος από τους αστυνομικούς έγινε παρουσία αρμοδίου εισαγγελέα, έλεγξαν κελιά κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στα κελιά εντοπίστηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά μεταξύ των οποίων κοκαΐνη και χασίς καθώς και κινητά τηλέφωνα. Στο κατάστημα του ψυχιατρείου επιχείρησαν περίπου 60 άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό πιθανότατα έλεγχο σε δεκάδες κελιά. Στο κελί 39χρονου Αλβανού κρατούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 «φιξάκια» με κοκαΐνη συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων, ένα στιλέτο, 630 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο κελί ενός Έλληνα βρέθηκαν 5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα και στο κελί Γεωργιανού, ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και επίσης δύο κινητά τηλέφωνα.

Μιλώντας στο newsit.gr o γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων – ΟΣΥΕ Βασίλης Μπισμπίκης, υπογράμμισε ότι το ψυχιατρείο των κρατουμένων είναι σε κατάσταση δραματική λόγω των πολιτικών που ακολούθησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. «Το κατάστημα αυτή τη στιγμή δεν έχει αρχιφύλακα, διαθέτει ελάχιστο προσωπικό τόσο φυλακτικό όσο και νοσηλευτικό, χωρίς μέτρα κατευνασμού για τους κρατούμενους οι οποίοι βρίσκονται σε υποτροπή και δυστυχώς διαθέτει ελάχιστη υλικοτεχνική υποδομή», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Μάριος Αραβαντινός

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις