Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Έτσι δρούσε η μεγαλύτερη σπείρα της Αθήνας – Αποκαλυπτικά βίντεο

Έτσι δρούσε η μεγαλύτερη σπείρα της Αθήνας – Αποκαλυπτικά βίντεο

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε η μεγαλύτερη σπείρα της Αθήνας, η οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 κλοπές και ληστείες και περισσότερες από 300 αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά βίντεο για το πως δρούσε η σπείρα η οποία είχε ρημάξει την Αθήνα αλλά και πολλές περιοχές της Αττικής.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ είναι τεράστια καθώς έχουν συλληφθεί συνολικά 70 άτομα από τη σπείρα, με 43 από αυτούς να έχουν προφυλακιστεί. Επίσης ταυτοποίηθηκαν και αναζητούνται ακόμη 60 άτομα.

Μέχρι τώρα οι αρχές έχουν εξιχνιάσει 405 ληστείες και κλοπές καθώς και πάνω από 300 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου αλλά και του Πειραιά.

Η σπείρα την έπεφτε σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, μπούκαρε σε διαμερίσματα, άνοιγε και ξάφριζε σταθμευμένα οχήματα, έκλεβε οχήματα ενώ κατηγορείται για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάσθηκαν (185) κλοπές από οχήματα, (6) κλοπές οχημάτων, (6) κλοπές σε σπίτια, (33) κλοπές από διερχόμενους πολίτες (τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων) και (13) ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι κλεπταποδόχοι, τα ορμητήρια της σπείρας καθώς και οι αποθήκες στις οποίες πήγαιναν τα κλοπιμαία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές των Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Στη συνέχεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως η συμμορία είχε επεκτείνει την δράση της και σε άλλες περιοχές όπως στο Νέο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους αλά και στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων οι αρχές κατάσχεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές ( Laptop – Tablet κ.τ.λ.), διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα κάνναβης, δυο ηλεκτρικές ζυγαριές ακριβείας, συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών, δυο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις