Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έτσι έπιασαν τον διαρρήκτη «φάντασμα» – Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα

Έτσι έπιασαν τον διαρρήκτη «φάντασμα» – Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα

Στα πράσα έπιασαν οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τον διαρρήκτη «φάντασμα», τον 61χρονο ο οποίος χτυπούσε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Το newsit.gr, εξασφάλισε οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στο οποίο αποτυπώνεται ο τρόπος δράσης του ανθρώπου που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξεγλιστρήσει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο συγκεκριμένος άνδρας που και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σβήσει τα ίχνη του έτσι ώστε να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Ακόμα και αν οι αστυνομικοί κατάφερναν να βρουν την ταυτότητα του ωστόσο δεν μπορούσαν να τον αναζητήσουν σε κάποιο σημείο. Κι αυτό γιατί δεν είχε σε καμία δημόσια υπηρεσία δηλωμένη κατοικία.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής, όμως μετά από τις έρευνες που έκαναν κατάφεραν να εξακριβώσουν και το σπίτι στο όποιο έμενε και χρησιμοποιούσε και ως καβάτζα για να κρύβει τα κλοπιμαία. Στους χώρους της οικείας οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφική μηχανή, μηχάνημα POS και -6- φυσίγγια.

Στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, o 61χρονος διαρρήκτης φαίνεται ότι δεν πτοούνταν ακόμα κι όταν στα καταστήματα βρίσκονταν σε πολυσύχναστους δρόμους, από τους οποίους διέρχονταν πλήθος αυτοκινήτων και πεζών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση η επιχείρηση εισβολή του, σε ένα μαγαζί σε κεντρικό σημείο. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο αποτυπώνεται από μια κάμερα ασφαλείας του καταστήματος να το πλησιάζει, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ στα χέρια του κρατάει μια τσάντα. Προσπαθεί να ανοίξει τα ρολά, ωστόσο από ότι φαίνεται στις εικόνες κάτι δεν πάει καλά κι εγκαταλείπει προς το παρόν τις προσπάθειες τους.

Στο δεύτερο βίντεο που έχει στην κατοχή του, το newsit.gr o 61χρονος άνδρας έχει εισβάλει στο κατάστημα. Σε χρόνο ρεκόρ θα βρεθεί πίσω από το γκισέ και θα πάρει από το ταμείο χρήματα και POS.

O διαρρήκτης είχε ο πραγματοποιήσει τουλάχιστον έξι διαρρήξεις σε καταστήματα σε Αθήνα, Ελληνικό, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι, ερευνάται εάν είχε και συνεργάτες.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 11ης Ιουνίου, από άνδρες της Άμεσης Δράσης. Λίγη ώρα πιο πριν είχε διαρρήξει τρία καταστήματα στη Γλυφάδα από τα οποία είχε αποσπάσει χρηματικά ποσά, μηχανήματα POS και διάφορα έγγραφα. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον 61χρονο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και τον κάλεσαν να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την ακινητοποίηση του σε κοντινή απόσταση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος, καθώς επίσης και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τις τρεις προαναφερθείσες διαδοχικές κλοπές στα καταστήματα.

Μαρίνος Αλειφέρης 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις