Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έτσι την “πάτησε” ο τζιχαντιστής στην Κω – Πως λειτουργεί η πλατφόρμα της Interpol

Έτσι την “πάτησε” ο τζιχαντιστής στην Κω – Πως λειτουργεί η πλατφόρμα της Interpol

“Στοπ” στον τζιχαντιστή στην Κω από την πλατφόρμα της Interpol.
Πως λειτουργεί το λογισμικό που έχει πληροφορίες… για τα πάντα.
Παρίστανε τον Σύρο πρόσφυγα και ήθελε να περάσει από την Ελλάδα.

Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αρχών αποτελεί η πλατφόρμα τις Ιντερπόλ, στην οποία έχουν καταχωρηθεί φωτογραφίες και βίντεο από την δράση των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων και των φρικαλεοτήτων που σόκαραν τον κόσμο.

Μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα άλλωστε διαπιστώθηκε η δράση του τζιχαντιστή που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Κω και προφυλακίστηκε στην Αθήνα.

Το συγκεκριμένο σύστημα – πλατφόρμα λειτουργεί όχι μόνο στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, που επίσης θεωρείται «πύλη» εισόδου προσφύγων και μεταναστών.

Ο κίνδυνος εισόδου τζιχαντιστών με τον “μανδύα” του πρόσφυγα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει μειωθεί δραστικά λόγω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, καθώς το λογισμικό έχει την δυνατότητα να συγκρίνει ακόμα και την φωτογραφία διαβατηρίου η άλλου επίσημου εγγράφου με αντίστοιχες φωτογραφίες και βίντεο που είναι καταχωρημένα.

Το κεντρικό αρχείο το δημιούργησε και το χειρίζεται η Ιντερπόλ ,όπως αναφέρουν άριστα διαστρωμένες πληροφορίες , και σε αυτό έχουν άμεση πρόσβαση συνεργαζόμενες υπηρεσίες ακόμα και μυστικές που επίσης έχουν προσφέρει στοιχεία για την δημιουργία της , ενώ έχουν αντληθεί φωτογραφίες και βίντεο από τον εμφύλιο στην Συρία ακόμα και από ανοιχτές πηγές ενημερώσεις, όπως είναι τα ΜΜΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις