Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Έχουν” και δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση στο γαλλικό Προξενείο

Ρουβίκωνας

Στην άμεση ταυτοποίηση δεύτερου μέλους της Αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, είναι έτοιμες να προχωρήσουν οι Αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε η ομάδα των Αντιεξουσιαστών στο Γαλλικό Προξενείο και μάλιστα μια ανάσα από την Βουλή, στην οδό Ακαδημίας, όπου υπάρχει μόνιμη και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.

Την Κυριακή, λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο Γαλλικό Προξενείο – είναι δίπλα ακριβώς στην Γαλλική Πρεσβεία – συνελήφθη ένας 22χρονος στην περιοχή του Κολωνακίου οποίος είχε χρώματα στα χέρια του, απόδειξη ότι συμμετείχε στην επίθεση με μπογιές εναντίον του κτηρίου. Ο 22χρονος φέρετε ως νέος μέλος της Αναρχικής ομάδας, καθώς πρώτη φορά είχε προσαχθεί από το κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου όταν ο ίδιος μαζί με συντρόφους του, είχαν ρίξει “φέιγ βολάν” στην αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο μεταξύ και σε ό,τι αφορά στην επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί άμεσα έψαξαν για οπτικό υλικό, τόσο από τις κάμερες του Προξενείου και της Πρεσβείας, όσο και από γειτονικά καταστήματα αλλά και κάμερες διαχειρίσεις, κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα αυτής τις έρευνας και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση ενός ακόμα ατόμου που συμμετείχε στην επίθεση, ενώ παράλληλα έχουν τις εικόνες 10 συνολικά μελών του “Ρουβίκωνα”, των οποίων όμως τα πρόσωπα δεν φαίνονται καλά και το βιντεοληπτικό υλικό χρειάζεται επεξεργασία στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ και για την σχεδόν μηδενική αντίδραση της διμοιρίας της ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στο σημείο, η δικαιολογία που προέβαλαν υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πως η επίθεση ήταν σχεδόν αστραπιαία, διήρκεσε μόλις 35 δευτερόλεπτα και ο διμοιρίτης της ΥΜΕΤ πρόλαβε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να κινητοποιηθούν ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη της συγκεκριμένης Αναρχικής ομάδας κατά διαστήματα βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, πλην όμως πλείστες όσες φορές καταφέρνουν να αποφύγουν τα “αδιάκριτα μάτια” των Αρχών και να προχωρούν σε “ακτιβιστικές” ενέργειες εναντίον κτηρίων και χωρών με συμβολική σημασία.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πως καταφέρνουν και ξεγελούν τα “μάτια” τις ΕΛ.ΑΣ οι “Ρουβίκωνες”, και εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους. Μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση, έτσι όπως έρχονται από διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι πως συνεχώς το έμψυχο υλικό της Αναρχικής ομάδας εμπλουτίζεται με νέα μέλη που βέβαια δεν είναι γνωστά στις Αστυνομικές Αρχές και κατά συνέπεια έχουν ευχέρεια κινήσεων στην εκδήλωση των “ακτιβιστικών” ενεργειών.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις