Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εύβοια: Σάλος για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από διευθυντή σχολείου! Παραιτήθηκε από διευθυντής όχι όμως από δάσκαλος

Εύβοια: Σάλος για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από διευθυντή σχολείου! Παραιτήθηκε από διευθυντής όχι όμως από δάσκαλος

Ο διυθυντής του δημοτικού σχολείο κατηγορήθηκε από γονείς, για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δήλωναν ότι δεν θα ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αν δεν απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr από πηγές του σχολείου, ο διευθυντής παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά το σάλο που προκλήθηκε. Δεν παραιτήθηκε όμως, ως δάσκαλος.

“Ο κύριος διευθυντής εχει παραιτηθεί σήμερα απο τα καθήκοντα του. Αυτο γνωρίζουμε. Εμείς είμαστε εδω, τον αναπληρώνουμε και σημερα και χθες που ηταν σε άδεια, καλύπτουμε το κενό” είπε στο newsIT.gr άνθρωπος από το σχολείο, με τη διευκρίνιση ότι “έχει δηλώσει την παραίτηση του ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νέων Στυγων και οχι ως δάσκαλος”.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην -πλέον- διευθυντής του σχολείου, δεν έχει πάει σε άλλο σχολείο…

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε σχετικά: «Με το που το μάθαμε, ζητήσαμε την απομάκρυνσή του και θα περιμένουμε την ΕΔΕ. Εμείς θεωρούμε ότι κάποιος είναι-δεν ειναι αθώος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι αθώος. Είμαστε κράτος δικαίου. Εγώ ενημερώθηκα προχθές και ζήτησα την ίδια μέρα την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού, η οποία και υλοποιήθηκε».

Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου έχει ζητήσει λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας. Πάντως, μεχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες από γονείς για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους από τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Σημειώνεται, ότι χθες το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι διενεργείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ΕΔΕ, «προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας».

 

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις