Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Φαρ Ουέστ” στην Κηφισιά! Τρόμος από την αιματηρή ληστεία στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Κηφισιά

– Αποφασισμένοι για όλα “μπούκαραν” στην μεζονέτα του Αλέξανδρου Σταματιάδη οι δύο διαρρήκτες στην Κηφισιά
– Χαροπαλεύει ο επιχειρηματίας στην εντατική μετά τους δύο πυροβολισμούς που δέχθηκε εξ επαφής στην πλάτη!
– Αντιστάθηκε και οι δύο εγκληματίες του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πριν τελικά ανοίξουν και πυρ!
– Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του και ο μόλις 18 ετών γιος τους
– Δεν είχε συναγερμό, κάμερες, ούτε και πόρτα ασφαλείας η μεζονέτα!
– Όλο το χρονικό τους εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα

“Φαρ Ουεστ” θυμίζει πλέον η Αθήνα, λόγω των απανωτών ληστρικών επιδρομών. Και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αιματηρών, όπως έγινε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, 02.04.2018, στην Κηφισιά.

Εκεί όπου ο γνωστός επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του από δυο αδίστακτους ληστές. Πλέον χαροπαλεύει στην εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου “Γεννηματάς”…

Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς σχεδόν εξ επαφής, στην πλάτη από τους αδίστακτους κακοποιούς. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δυο σφαίρες των 9 χιλιοστών έπληξαν ζωτικά όργανα του 52χρονου. Προξενώντας έτσι σοβαρές βλάβες στο πνευμόνι και το συκώτι, με αποτέλεσμα η ζωή του στην κυριολεξία να κρέμεται από μια κλωστή.

Παράλληλα φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι δυο κουκουλοφόροι. Οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα σιδερένιο αντικείμενο ίσως διαρρηκτό εργαλείο.

Το περιστατικό στην Κηφισιά

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν στην διάθεση τους μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα του περιστατικού. Έτσι όπως τους την αφηγήθηκε η σύζυγος του επιχειρηματία, η οποία όμως λόγω του σοκ που έχει υποστεί δεν ήταν σε θέση να δώσει μια ολοκληρωμένη κατάθεση.

Οι δυο κουκουλοφόροι, μπήκαν στην μεζονέτα της οδού Κηφισού στην κάτω Κηφισιά, από την κεντρική πόρτα την οποία και διέρρηξαν.

Εκείνη την ώρα μέσα στην μονοκατοικία βρισκόταν το ζευγάρι που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα του ισογείου. Ο 18χρονος γιος τους κοιμόταν στην σοφίτα του πρώτου ορόφου. Στο υπόγειο βρίσκονταν και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες.

Οι ληστές άρχισαν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι. Στις 05:15 κατέληξαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, όπου και άρχισαν να ανοίγουν τα συρτάρια.

Εκείνη τη στιγμή ο Α. Σταματιάδης ξύπνησε και αμέσως σηκώθηκε από το κρεβάτι του σε μια προσπάθεια να προστατέψει την οικογένειά του. Πιάστηκε στα χέρια με τον έναν από τους κακοποιούς, ο οποίος άρχισε να τον χτυπά με ένα σιδερένιο εργαλείο στο κεφάλι.

Μιλούσαν ελληνικά και… εξαφανίστηκαν

Κηφισιά πυροβολισμοί σπίτι επιχειρηματίας ληστεία

Ο Σταματιάδης έπεσε στο δάπεδο αιμόφυρτος και σηκώθηκε εκ νέου προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ληστές. Εκείνη την στιγμή ο συνεργός του δράστη πυροβόλησε τον επιχειρηματία δυο φορές στην πλάτη και μάλιστα σχεδόν εξ’ επαφής. Ο 52χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο δάπεδο.

Μάλιστα και όπως είπε στους Αστυνομικούς η σύζυγος του Α. Σταματιάδη, οι κακοποιοί μιλούσαν μεταξύ τους Ελληνικά.

Click4more: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Κηφισιάς – Τι λέει γειτόνισσα του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι κουκουλοφόροι έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο γιος και η σύζυγος του επιχειρηματία, έντρομοι πια από την δραματικότητα των στιγμών, ενημέρωσαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί ο 52χρονος στο Νοσοκομείο.

Από τις πρώτες έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε πως η μεζονέτα δεν είχε συναγερμό η κάμερες ασφαλείας, ενώ και η κεντρική πόρτα δεν φαίνεται να ήταν ασφαλείας, καθώς το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο συγκρότημα κατοικιών της κάτω Κηφισιάς τους τελευταίους 4 μήνες.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις