Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Φαβέλα”: “Εγκληματική επίθεση” λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ [pics]

Φαβέλα
Φωτογραφία από: omniatv

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την επίθεση αγνώστων, όπως όλα δείχνουν ακροδεξιών, στο κοινωνικό στέκι “Φαβέλα”, στον Πειραιά, κάνοντας λόγο για “εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών”. Σοβαρά τραυματισμένη η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Για «εγκληματική επίθεση» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα”, στον Πειραιά και τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

«Η εγκληματική επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων οι τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά τραύματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της φασιστικής απειλής» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Και προστίθεται: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται στόχος επίθεσης των φασιστών, αφού πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση. Είναι προφανές πως οι νεοναζιστές έχουν στόχο κάθε χώρο ελεύθερης έκφρασης και κάθε κοιτίδα που προάγει τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει την ανάγκη της συγκρότησης ενός μετώπου αναχαίτισης των νεοναζί, υπογραμμίζοντας πως «μια τέτοια κίνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου τις πληροφορίες που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας για την εγκληματική επίθεση

ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση έχει ευθύνες”

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη χθεσινοβραδυνή εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών στο στέκι “Φαβέλα” στο Κερατσίνι, από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης».

Το ΚΚΕ σημειώνει μάλιστα, «ότι είναι η δεύτερη, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ. Το οποίο «απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης» και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία «να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της».

Σοβαρά τραυματισμένη η Ελευθερία Τομπατζόγλου από την επίθεση στο στέκι “Φαβέλα”

Επεισόδια με πέντε τραυματίες σημειώθηκαν στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, 25.02.2018, σε χώρο αναρχικών στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ομάδα 30 ατόμων ατόμων εισέβαλε στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα» κρατώντας λοστούς, καδρόνια και καπνογόνα.

Οι παρευρισκόμενοι στον χώρο τους απώθησαν, ωστόσο 5 άτομα τραυματίστηκαν και 3 από αυτά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Μεταξύ των τραυματιών, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η οποία νοσηλεύεται με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η δικηγόρος διακομίστηκε στο Αττικόν “με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού”, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που δημοσιεύει το omniatv.

Δείτε την

Φαβέλα

Αντίδραση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών

Παράλληλα, για την εγκληματική επίθεση αντέδρασαν και οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Η αυξανόμενη κυβερνητική και πολιτική ανοχή στη Χρυσή Αυγή, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο αστυνομικό της έλεγχο, την αποθρασύνουν, της δημιουργούν ξανά αίσθηση ασυλίας και παράγουν αποτελέσματα, που ολοένα κλιμακώνουν σε επικινδυνότητα τις εγκληματικές της δράσεις.

Η χτεσινή επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”, που από τύχη δεν είχε νεκρούς, θυμίζει έντονα τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα το 2008 και τις δολοφονικές επιδρομές την περίοδο 2012-2013. Είναι μία πολυπρόσωπη απόπειρα δολοφονίας από μία – πραγματικά – τρομοκρατική οργάνωση, με φυσικούς αυτουργούς τα μέλη του Τάγματος Εφόδου και ηθικούς αυτουργούς την ηγεσία της Χ.Α. και στόχο το αντιφασιστικό κίνημα.

Μεσούσης της δίκης της, που αναδεικνύει σωρεία αδιάσειστων στοιχείων για την πολύχρονη και μεθοδευμένη εγκληματική της δομή και δράση, η ναζιστική Χ.Α. που συχνά έχει προκαλέσει επιθέσεις – όλες “ανεξιχνίαστες” μέσα και έξω από το δικαστήριο με θύματα αντιφασίστες, μάρτυρες και δικηγόρους, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση και τραυματισμό της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη πριν τέσσερις μήνες – βρίσκει το θράσος να περνά ξανά σε δολοφονικές επιθέσεις”.

“Θα θρηνήσουμε θύματα”

Οι δικηγόροι συνεχίζουν: “Είναι το θράσος που απορρέει από το “Καστελόριζο”, τις δηλώσεις ένθεν κακείθεν περί επανένταξής της στο δημοκρατικό τόξο και περί “αποκλειστικής βίας της Αριστεράς”, τη νομιμοποίησή της στο στίβο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και της σκανδαλολογίας των ημερών. Και ακόμα από τη μηδενική δημοσιότητα της δίκης, που καταδικάζεται σε διεξαγωγή της στον Κορυδαλλό, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Αν η κλιμάκωση αυτή δεν ανακοπεί σήμερα, η μέρα που θα θρηνήσουμε νέα θύματα, όπως ο Φύσσας και ο Λουκμάν, δεν θα αργήσει. Έχουμε χρέος να το αποτρέψουμε.

Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς οφείλουν να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες μαζικών κινητοποιήσεων, ώστε και αυτή τη φορά ο λαός να υποχρεώσει τους κρατικούς μηχανισμούς να προστατέψουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με πλήρη αισθήματα συμπαράστασης στην αντιφασίστρια συνήγορο πολιτικής αγωγής Ελευθερία Τομπατζόγλου και τα άλλα θύματα της χτεσινής επίθεσης, απαιτούμε την άμεση ανεύρεση, σύλληψη και τιμωρία των δραστών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.

Αθήνα, 26/2/2018

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Θανάσης Καμπαγιάννης,

Κώστας Παπαδάκης,

Kώστας Σκαρμέας”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις