Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Folli Follie: Στον οικονομικό εισαγγελέα οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie

Με καθυστέρηση, έφτασαν σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση οι διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 4.020.000 ευρώ στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα).

Αρχικά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί.  Ο κ. Δραγάτσης διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Ο φάκελος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει μόνον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση. Η έρευνα όμως θα προχωρήσει περισσότερο. Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί  το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie στις 12 Σεπτεμβρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις