Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φονικό του Προφήτη Ηλία: Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο 23χρονος

Φονικό του Προφήτη Ηλία: Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο 23χρονος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε, σήμερα, η δίκη για την υπόθεση του Προφήτη Ηλία, σε ό,τι αφορά στον γιο του κρεοπώλη, ο οποίος όταν σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν ήταν ανήλικος.

Ο νεαρός, 23 ετών σήμερα, παραπέμφθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία και τελικά το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών.

Ο 23χρονος υποστήριξε ότι προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έγιναν και να προχωρήσει στη ζωή του, αφήνοντας τα όλα πίσω σαν μια κακή ανάμνηση. Από την πλευρά της οικογένειας Ξυδάκη κατατέθηκε υπόμνημα που διαβιβάστηκε στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, με το οποίο γνωστοποιούνταν ότι η οικογένεια δε θα παρασταθεί στο δικαστήριο γιατί έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε: “Νομικά απόλυτα αναμενόμενη η απόφαση του Δικαστηρίου ενόψει και της απόφασης του ΜΟΕ Ανατολικής Κρήτης του Δεκεμβρίου 2017 που δικαίωσε στο σύνολό τους τις θέσεις του βασικού κατηγορουμένου Γεωργίου Κοκολογιάννη”.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κοκολογιάννης υπογραμμίζει: “Σήμερα κλείνει ένας εφιαλτικός κύκλος για την οικογένειά μας, κλείνει όμως με χαρά και απόλυτη δικαίωση. Ευχαριστώ από καρδιάς την Ελληνική Δικαιοσύνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε ένα ομολογουμένως εχθρικό κοινωνικά περιβάλλον. Οι ισχυρισμοί της οικογένειάς μας επαληθεύτηκαν στο σύνολό τους απέναντι σε εντεχνιέντως κατασκευασμένες κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο που αθωώθηκα εγώ, ο αδερφός μου Σπύρος κι ο ανηψιός μου Φανούρης, ενώ ο αδερφός μου Γιώργος αναγνωρίστηκε ομόφωνα ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Εν κατακλείδι δεν ήμασταν εμείς που προκαλέσαμε το κακό αυτό και αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ανθρώπους που έχασαν αλλού θα πρέπει να στρέψουν τα βέλη τους και να αναζητήσουν ευθύνες”.

Πηγή: CretaLive

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις