Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τα χτυπήματα της συμμορίας των Ρομά

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τα χτυπήματα της συμμορίας των Ρομά

Το φόβο και το τρόμο σχεδόν σ’ ολόκληρη την Αττική, είχε σκορπίσει τα τελευταία δυο χρόνια άγρια ένοπλη συμμορία Ρομά που είχε διαπράξει πάνω από 70 ληστείες σε καταστήματα, κυρίως Μίνι Μάρκετ, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων, μέχρι να τους εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν τρία από τα 10 μέλη της εγκληματικής συμμορίας, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και οι υπόλοιποι συνεργοί τους οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν την σύλληψη και πλέον αναζητούνται.

Όλα τα μέλη της ληστρικής ομάδας είναι Ρομά και μετά τις ληστείες που διέπρατταν, έβρισκαν καταφύγιο στους καταυλισμούς του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Εδώ και δυο χρόνια η συγκεκριμένη συμμορία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πραγματοποιούσε ληστείες σε οικίες, επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και Μίνι Μάρκετ, από τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, μέχρι την Κηφισιά και την Εκάλη.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιούσαν εντατικές και μεθοδικές έρευνες προκειμένου να καταφέρουν, αρχικά να ταυτοποιήσουν τα μέλη της άγριας ένοπλης συμμορίας και στην συνέχεια να τα εντοπίσουν, προκειμένου να τα συλλάβουν, σε παράλληλες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν στους καταυλισμούς Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Σήμερα το newsit.gr” φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση της άγριας συμμορίας, όπου τα μέλη της απεικονίζονται σε διαδοχικές ληστείες να απειλούν τα θύματα τους με λοστούς, πιστόλια και κατσαβίδια, προκειμένου να τα ληστέψουν, ενώ σε μια από τις φωτογραφίες ντοκουμέντο απεικονίζεται ένας καταστηματάρχης, τον οποίο οι κακοποιοί έχουν ρίξει στο πάτωμα, ώστε να του αρπάξουν ολόκληρη την ταμειακή μηχανή.

Χθες το μεσημέρι οι δυο από τους συλληφθέντες, 27 και 25 ετών αντίστοιχα προφυλακίστηκαν, ενώ ο 19χρονος συνεργός τους θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελικό λειτουργό, προκείμενου να απολογηθεί. 

Του Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις