Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο
photo eurokinissi

Το τεταμένο κλίμα στο ψυχιατρείο των φυλακών οδήγησε στο μακελειό με έναν νεκρό και επτά τραυματίες.
Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο κρατούμενος σφάχθηκε με άγριο τρόπο όπως στην περίπτωση του Άρμπερ Μπάκο.
Οπλισμένοι με αυτοσχέδια μαχαίρια όλοι οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή.

Το τεταμένο κλίμα το τελευταίο διάστημα στο ψυχιατρείο στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης, 07.03.2019 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός κρατουμένου και τον σοβαρό τραυματισμό επτά αλλοδαπών κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ανάλογο περιστατικό μικρής όμως έντασης και έκτασης, που όμως δεν είχε λάβει διαστάσεις. Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρονται ότι άρχισαν την επίθεση χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατούμενους οδήγησαν στο θάνατο του ενός κρατουμένου, με ελληνικό όνομα και πιθανότατα ρωσοποντιακή καταγωγή. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών ο κρατούμενος σφάχθηκε με άγριο τρόπο όπως είχε συμβεί με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Στην συμπλοκή, η οποία διήρκεσε πέντε λεπτά, συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου ωστόσο σύμφωνα με πηγές των φυλακών η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη για τουλάχιστον μία ώρα μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε σοβαρή κατάσταση οι τραυματίες

Οι τραυματίες έχουν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα και η κατάστασή τους θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Ένας από αυτούς βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση λόγω και χρήσης ναρκωτικών.

Εκτός από τους κρατούμενους τραυματίας είναι και ένας δεσμοφύλακας ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα από ξυλοδαρμό, ενώ παρουσιάζει και συμπτώματα δύσπνοιας.

Click4more: Μακελειό στον Κορυδαλλό! Ένας νεκρός και επτά τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών!

Με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά η συμπλοκή ανάμεσα σε αλβανούς, γεωργιανούς και ρωσοπόντιους κρατούμενους κράτησε μόνο πέντε λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να γίνει το μακελειό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι λόγοι της συμπλοκής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ενώ ο νεκρός ομογενής φέρεται μεταξύ άλλων να εμπλέκεται σε εμπρησμό πρακτορείου ΟΠΑΠ. Όσο για τα φονικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι ήταν αυτοσχέδια μαχαίρια που κουβαλούσαν πάνω τους.

Έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Έρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές! Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου «συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.  Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις