Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Γάζωσαν” την βραχονησίδα Πιπέρι με ναρκωτικά! Θα αντάλλαζαν πάνω από ένα τόνο χασίς με ηρωίνη από την Τουρκία

“Γάζωσαν” την βραχονησίδα Πιπέρι με ναρκωτικά! Θα αντάλλαζαν πάνω από ένα τόνο χασίς με ηρωίνη από την Τουρκία

Στην εξάρθρωση μεγάλου διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομίας σε συνεργασία με το λιμενικό. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικά με ταχύπλοα σκάφη, ενώ έχουν κατασχεθεί γύρω στα 1.700 κιλά χασίς.

Αυτή η τεράστια ποσότητα χασίς πήγαινε προς την Τουρκία για… ανταλλαγή με ηρωίνη, την οποία θα διοχέτευαν οι έμποροι ναρκωτικών σε ελληνική και διεθνή αγορά.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και το λιμενικού την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ύστερα από καταδίωξη που έκοβε την ανάσα συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Ψαρών, ενώ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός συνεργάτης τους στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αγκίστρι. Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους.

Να σημειωθεί πως οι δράστες πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, η οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί από τις αρχές.  Στην επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος συμμετείχαν δέκα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος καθώς και δύο εναέρια μέσα της Frontex στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίστηκαν και χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου κατάφεραν να βρουν τις τεράστιες ποσότητες χασίς που θα διακινούσαν οι έμποροι ναρκωτικών.  Συγκεκριμένα ύστερα από εντατικές έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, άνδρες του λιμενικού εντόπισαν τα ναρκωτικά κρυμμένα σε ένα σπήλαιο της βραχονησίδας Πιπέρι στις Σποράδες, βορειοανατολικά της Αλόννησου.

Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά καθώς οι αρχές ανακάλυψαν 106 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν χασίς συνολικού βάρους ενός τόνου και εκατόν εβδομήντα δυο κιλών! Να σημειωθεί πως η βραχονησίδα Πιπέρι Σποράδων, είναι ακατοίκητη και ως εκ τούτου ήταν το τέλειο κρησφύγετο για τους εμπόρους ναρκωτικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις