Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γερμανός πρέσβης, ισραηλινή πρεσβεία, Eurobank, ΣΕΒ… και τώρα Εφετείο!

Εφετείο βόμβα

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών “βλέπουν” πίσω από το χτύπημα στο Εφετείο οι έμπειροι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για την ίδια τρομοκρατική οργάνωση στο στόχαστρο της οποίας έχει μπει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, η ισραηλινή πρεσβεία, αλλά και η Eurobank και τα γραφεία του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τους έμπειρους αξιωματικούς τα πρώτα στοιχεία από τη βόμβα στο Εφετείο τα ξημερώματα δείχνουν έναν πολύ ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, ανάλογο εκείνων που είχαν τοποθετηθεί από την ΟΛΑ στην Eurobank και στον ΣΕΒ.

Τα χτυπήματα αυτά είχαν σημάνει και την αλλαγή στη δράση της οργάνωσης που είχε κάνει τα δύο πρώτα της χτυπήματα βάζοντας στο στόχαστρό της τον Γερμανό πρέσβη και την ισραηλινή πρεσβεία χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

Εικόνα από την επίθεση στη Eurobank

Καλά ενημερωμένες πηγές του newsit.gr “βλέπουν” πίσω από το σημερινό χτύπημα την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών καθώς είναι η ομάδα η οποία έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή τέτοιου είδους βομβών. Οι καταστροφές στον χώρο του Εφετείου της Αθήνας δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Το υλικό αυτό παραπέμπει στην ΟΛΑ, αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο.

Εικόνα από την επόθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σακίδιο πλάτης. Σε σακίδιο πλάτης ήταν τοποθετημένες τόσο η βόμβα στη Eyrobank, όσο και εκείνη στα γραφεία του ΣΕΒ. Μάλιστα οι δράστες είχε κρεμάσει το σακίδιο στο πόμολο της πόρτας των γραφείων του ΣΕΒ.

Τώρα οι αστυνομικοί αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα. Όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και δεύτερου χτυπήματος.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις