Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Για παιδική πορνογραφία κατηγορούνται τρεις άνδρες στη Κρήτη – Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους

Για παιδική πορνογραφία κατηγορούνται τρεις άνδρες στη Κρήτη – Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους

Στον εντοπισμό τριών ατόμων για πορνογραφία ανήλικων προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Συγκεκριμένα για παιδική πορνογραφία κατηγορούνται δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός. Η αστυνομία έφτασε στη δράση τους αξιοποιώντας στοιχεία του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α. Όπως έγινε γνωστό οι κατηγορούμενοι κάνοντας χρήση τριών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας στην κατοχή τους 67 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των τριών ανδρών και γι΄αυτό το λόγο μάλιστα εξέδωσε και σχετικό βούλευμα.

Από την έρευνα που έγινε ταυτοποιήθηκε ότι οι επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις αντιστοιχούν στα ηλεκτρονικά ίχνη που είχε εντοπίσει η αστυνομία.

Το κλιμάκιο μάλιστα αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε νόμιμες έρευνες στα σπίτια των τριών ανδρών σε περιοχές τις Κρήτης.

Από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης και διάφορα ψηφιακά πειστήρια.

Έγινε επίσης και ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ταυτοποιήθηκε έτσι η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνελήφθησαν διότι είχε περάσει το αυτοφώρο.

Όλα τα ψηφιακά αρχεία που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για να προχωρήσει την υπόθεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις