Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γιάννης Λαγός: Ζήτησε ελαφρυντικά επειδή είναι… φιλόζωος και Χριστιανός!

Γιάννης Λαγός

Το βράδυ της Τετάρτης, 07.10.2020, ο Γιάννης Λαγός αιτήθηκε κι αυτός ελαφρυντικά δια μέσω των δικηγόρων του στην δίκη για την Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Click4more: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μάχεται» για ελαφρυντικά ο «παρεξηγημένος» Κασιδιάρης!

Ο συνήγορος του αναφέρθηκε στις δράσεις του Γιάννη Λαγού υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Χρυσή Αυγή: Τι θα συμβεί με τον Γιάννη Λαγό – Τι προβλέπεται για την ασυλία του

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Click4more: Χρυσή Αυγή: Σε χρόνο… dt οι συλλήψεις των ενόχων – Το σχέδιο της Αστυνομίας

Ο Λαγός προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

«Ζαλισμένος» από την ομόφωνη απόφαση ενοχής παραληρεί ο Λαγός!

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και με την… βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ο Γιάννης Λαγός δυσκολεύεται να το αποδεχθεί.

Ο Γιάννης Λαγός είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που σημαίνει από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια φυλακή.

Και στο άκουσμά της ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής… παραληρεί. Με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη “τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος”, ενώ στην ίδια πρόταση βάζει το σήμα κατατεθέν της Χούντας των Συνταγματαρχών, το “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” κι αμέσως μετά μιλά για… Χούντα της ΝΔ!

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις