Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιατί έγιναν τα “ντου” της ΕΛ.ΑΣ. στην Πυροσβεστική για το Μάτι – Τι κατάσχεσε ο ανακριτής

Γιατί έγιναν τα “ντου” της ΕΛ.ΑΣ. στην Πυροσβεστική για το Μάτι – Τι κατάσχεσε ο ανακριτής

Αλλεπάλληλα «ντου» στην Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων στην Πυροσβεστική, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατάσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει, γεγονός που βάζει τρικλοποδιά στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για τα όσα έγιναν στο Μάτι.

Click4more “Έφοδοι” της ΕΛ.ΑΣ. στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Μάτι

Χθες (11.06.2020) έγινε έφοδος στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός προέβη στις εφόδους αυτοπροσώπως, καθώς συναντούσε εμπόδια για την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στην δικαιοσύνη.

Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις