Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τη στιγμή της δολοφονίας – «Κοίταξαν να δουν αν είναι νεκρός»

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τη στιγμή της δολοφονίας – «Κοίταξαν να δουν αν είναι νεκρός»

Ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτελέστηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων να σοκάρουν.

Περιγράφουν τις δραματικές στιγμές της δολοφονικής επίθεσης λέγοντας ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ.  Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση.  Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα.” αναφέρει.

Click4more: Γιώργος Καραϊβάζ: Η κηδεία και η εικόνα που έκανε τους πάντες να δακρύσουν (pics, video)

Οι συγκλονίστηκες περιγραφές για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, σοκάρουν. 

“Δευτερόλεπτα έγιναν αυτά και μάλιστα με την ησυχία τους ότι έκαναν το έκαναν. Δηλαδή σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν και έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και αν δεν έδωσαν σημασία” προσθέτει. «Ολα κράτησαν μόλις 20 δευτερόλεπτα».

«Ο Γιώργος στηρίχτηκε στη μηχανή μου»

Άλλος μάρτυρας, γείτονας του δημοσιογράφου, αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό  “Κατέβηκε στη μηχανή και έριξε δύο σφαίρες στο Γιώργο και μετά ο Γιώργος στηρίζεται στη μηχανή μου γιατί η μηχανή μου ήταν παρκαρισμένη εκεί και μετά πάει γυρνάει και πέφτει στο πεζοδρόμιο ο Γιώργος, και ο δολοφόνος πήγε πίσω από τον Γιώργο και όπως είχε πέσει ο Γιώργος πίσω ρίχνει 4 σφαίρες πάνω στο κεφάλι του. Εγώ δεν μπορούσα να δω άλλο. “

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Ανδρέα Κονδύλη, Δήμαρχο Αλίμου, ο δρόμος για τη διαφυγή των δραστών εν συνεχεία περνάει και από κεντρικά σημεία με αγορές και καταστήματα.

“Επειδή είναι μια ήσυχη γειτονιά πολλοί έχουν εγκατεστημένες κάμερες. Πέραν από τους τρείς του δήμου, οι πληροφορίες που έχω είναι ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες.”, ανέφερε ο κος Κονδύλης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις