Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Έρευνες για πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό – Βίντεο ντοκουμέντα στα χέρια της Αστυνομίας

Γιώργος Καραϊβάζ: Έρευνες για πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό – Βίντεο ντοκουμέντα στα χέρια της Αστυνομίας

Το σενάριο οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να προέρχονται από το εξωτερικό εξετάσει η Αστυνομία, που έχει στα χέρια της βίντεο ντοκουμέντα με τους δύο δράστες που επιβαίνουν στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, στο σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου, να έφερε πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό, οι οποίοι αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα, έφυγαν από την Ελλάδα.

Click4more: Μητσοτάκης: Ζήτησα από τον Χρυσοχοΐδη τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ

Στην Αστυνομία έχει ήδη καταθέσει ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν καταθέσεις μέλη της οικογένειας του -που ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ- καθώς και πρόσωπα από το επαγγελματικό περιβάλλον του. 

Παράλληλα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνηθούν το λάπτοπ και το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, και μάλιστα έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάκτηση σβησμένων αρχείων. 

 

Όσον αφορά στα βίντεο ντοκουμέντα που έχει η Αστυνομία, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έχουν καταγράψει μεταξύ άλλων τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει πως πλησιάζει το όχημα του δημοσιογράφου.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας σπιτιού. Αυτό που μένει πλέον να εξακριβωθεί είναι αν υπήρχαν και συνεργοί στο έγκλημα που ενημέρωναν τους δράστες για τις κινήσεις του δημοσιογράφου, ή αν οι εκτελεστές είχαν παγιδεύσει το όχημα με GPS για να το παρακολουθούν.

Η ιατροδικαστική έκθεση και η βαλλιστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου.

Όπως προέκυψε από την εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Click4more: Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα» – Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Επίσης, η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Θα διεξαχθεί, όμως, και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις