Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον πλησίασε με ψυχραιμία και του «άδειασε» το όπλο

Γιώργος Καραϊβάζ

Σοκ και αποτροπιασμός. Λέξεις – κλισέ, αλλά πώς αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που γεννιούνται στο άκουσμα της είδησης αυτής; Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το μεσημέρι της Παρασκευής, 09.04.2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο κι ενώ επέστρεφε από την δουλειά του.

Ήταν η δεύτερη στυγερή δολοφονία δημοσιογράφου που καταγράφεται στη χώρα, μετά την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, τον Ιούλιο του 2010. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή χαμηλού κυβισμού και οι οποίοι είτε τον παρακολουθούσαν, είτε του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Όταν βρήκαν την κατάλληλη -για το αρρωστημένο σχέδιό τους- στιγμή, τον πυροβόλησαν πολλές φορές μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

«Προμελετημένο»

Η στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ σημειώθηκε στις δύο και μισή το μεσημέρι σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το σπίτι του, στην οδό Άννινου στον Άλιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν το πρόγραμμά του και τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό.

Γιώργος Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος είχε φτάσει στο σπίτι από το κανάλι στο οποίο εργαζόταν. Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν οι δράστες σε απόσταση τριών μέτρων.

Ο συνεπιβάτης τον αιφνιδίασε και τον πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι και το σώμα του. Έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο.

Click4more: Γιώργος Καραϊβάζ: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που τον άφησε ακάλυπτο στους δολοφόνους του

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες επέβαιναν σε σκουρόχρωμο σκούτερ. Τον πυροβόλησε σύμφωνα με αυτόπτες ο συνεπιβάτης ο οποίος φέρεται να φορούσε στρατιωτικό μπουφάν και χρησιμοποίησε σιγαστήρα.

Το Κλιμάκιο της Σήμανσης στο σημείο της δολοφονίας βρήκε 12 κάλυκες από 9αρι πιστόλι ενώ στο σώμα του γνωστού δημοσιογράφου βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα σφαίρες.

Με ψυχραιμία τον πλησίασε και του «άδειασε» το όπλο

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, της επιχειρησιακής εμπειρίας και του “επαγγελματισμού” του δράστη το γεγονός ότι με ψυχραιμία πλησίασε τον Γιώργο Καραϊβάζ σε απόσταση μόλις ενός μέτρου κι άδειασε τον γεμιστήρα του. Επίσης, επιβεβαιώνεται μαρτυρία υπαλλήλου του δήμου ότι ο δράστης έριξε τη χαριστική βολή στο κεφάλι ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συνοδηγός που άνοιξε πυρ φορούσε μόνο μια χειρουργική μάσκα και όχι κράνος.

Click4more: Υποβασταζόμενη η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ

Να σημειωθεί ότι την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν κοντά στο σημείο 4 υπάλληλοι του δήμου Αλίμου οι οποίοι προχωρούσαν στο κλάδεμα των δέντρων της περιοχής και έδωσαν καθοριστικές καταθέσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δεν είχε θεωρήσει ότι κινδύνευε η ζωή του και έτσι δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γιώργος Καραϊβάζ

Δύο ομάδες δραστών;

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR στον οποίο εργαζόταν, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας.

Click4more: Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης και μια «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Μία από τις βολίδες του δολοφόνου είχε καρφωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου, γι αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.

Γιώργος Καραϊβάζ

Σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο…

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι του στο σάιτ που είχε δημιουργήσει και αρθρογραφούσε και ο ίδιος. “Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες” αναφέρουν στην ιστοσελίδα οι συνεργάτες του.

Click4more: Το συγκινητικό «αντίο» του Star στον συνάδελφο Γιώργο Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του `90 και ήταν συνεργάτης σε εκπομπή του Star. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του Ant1, και στις εφημερίδες «Εξουσία» και «Ελεύθερος Τύπος». Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και τόνισαν την ανάγκη να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ / ΣΚΑΪ
Φωτογραφίες: Intime / Facebook.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις