Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκράβα: Έτσι διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη οι έμποροι του θανάτου – Το «ψωμί», η «ΙΟΝ», το «φούτερ» και τα «πορτοκάλια»

Γκράβα: Έτσι διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη οι έμποροι του θανάτου – Το «ψωμί», η «ΙΟΝ», το «φούτερ» και τα «πορτοκάλια»

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί τόπο προσέλκυσης νεαρών «βαρόνων» που με σπορ «φτιαγμένα» αυτοκίνητα, δίνουν το «καλό παράδειγμα» και  πωλούν την «πραμάτειά» τους σε ευάλωτους μαθητές και μαθήτριες.

Το χασίς έφευγε με το…κιλό, ενώ η συμμορία που διηύθυνε σε άψογα Ελληνικά, 26χρονος Αιγύπτιος, είχε αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, πουλώντας στους ανήλικους και κοκαΐνη. Η φυσική παρακολούθηση της οκταμελούς εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε πριν από 13 μήνες ενώ είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που αποκαλύπτει το newsit.gr και οι οποίες εμπεριέχονται σε ηλεκτρονική μορφή στην δικογραφία που αγγίζει τις 200 σελίδες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, βράδυ μέσα στην περίβολο της Γκράβας καταγράφεται η παρουσία δυο μαθητών να αγοράζουν ναρκωτικά φορώντας κοντοπαντέλονα. Επίσης σ’ άλλα καρέ των μυστικών αστυνομικών καταγράφονται οι συναλλαγές με ναρκωτικά σε διάφορα άλλα σημεία.

Το crime profile των νεαρών «βαρόνων»

Στις 5 του περασμένου Μαΐου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διαπίστωσαν αυτό που φοβόνταν σ’ όλη του την έκταση, όταν στην πλατεία Αμερικής εντοπίστηκε ο 23χρονος Αλβανός γνωστός με το παρατσούκλι «Μπόμπα», να συνομιλεί με φίλο του και στην κατοχή τους να βρεθούν 30.000 ευρώ «σπαστά» σε χαρτονομίσματα των 10,20 και 50 ευρώ, που σε σχέση με το νόμιμο εισοδηματικό βεληνεκές τους, η προέλευσή τους καταφανέστατη. Καταγράφηκαν οι συνομιλίες 64 τηλεφωνικών αριθμών που αρχειοθετήθηκαν σε 151 CD, μαζί με τα DVD των φυσικών παρακολουθήσεων.

Πληρωμές μέσω western union

Μάλιστα οι πληρωμές γινόταν ή πρόσωπο με πρόσωπο ή ακόμα και μέσω western union για να χάνονται τα ίχνη τους. Η 1η ομάδα που ηγούνταν ο Αιγύπτιος με το χαϊδευτικό «Μάρκος» είχε οχτώ μέλη χρησιμοποιώντας ως «βάση» της σχολικό συγκρότημα στη Γκράβα. Η δεύτερη ομάδα (6μελής), ως «βάση» της είχε το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ο 23χρονος «Μπόμπα» ο Αλβανός αρχηγός της ήταν σε ευθεία επαφή με τον 26χρονο Αιγύπτιο για την προμήθεια των ναρκωτικών. Από τον προπερασμένο Οκτώβρη  ταυτοποιήθηκαν συνολικά τουλάχιστον (850) συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Πολλά τα λεφτά στις συνομιλίες

Μάρκος: Ρε φίλε, εσύ αυτά τα 7.750 ευρώ από πού θα τα πάρεις; Από ποιον θα τα πάρεις δεν μπορώ να καταλάβω;

– Εγώ στην ουσία θα ξεχρεώσω ρε φίλε από αυτούς που δίνω «πράματα» και από τα δικά μου κέρδη θα σε ξεχρεώσω κατάλαβες!!!

Μάρκος: Τι λες ρε σοβαρά; Δηλαδή αυτά τα λεφτά στην ουσία δεν υπάρχουν και θες να μου πεις ότι θα τα βγάλετε από τα λεφτά από το κέρδος που θα βγάζετε;

-Αν υπάρχουν ή όχι, αυτό είναι το θέμα;  Δεν νομίζω να μην υπάρχουν, θα υπάρχουν για να συζητάμε αυτή τη λύση…

Χρήμα ή ξύλο

Χαρακτηριστικά πάντως είναι και τα λόγια του Αιγύπτιου «Μάρκο» που με απειλές ζητούσε από συνεργό του να τον ξεπληρώσει…

Μάρκος: Γιατί δεν με πήρες χθες να μου δώσεις τα λεφτά ρε βλάκα, Δευτέρα δεν είπαμε, πάλι βγαίνεις από τα λόγια σου;

-Δεν σου είπα ότι θα στα δώσω όλα τα λεφτά.

Μάρκος: Μου είπες ότι θα μου δώσεις μερικά από αυτά …

-Ναι αλλά δεν έχω πληρωθεί ακόμη, αυτή τη βδομάδα πληρώνομαι. Τι θες να κάνω; Δεν σε γράφω ρε φίλε μην είσαι τώρα έτσι θέλω να τα πούμε από κοντά …

Μάρκος: Με δουλεύεις ρε; Αλήθεια με δουλεύεις; Τι θες να έρθω να σε χτυπήσω; Με δουλεύεις ρε βλάκα;  Μου βγαίνεις από τα λόγια με δουλεύεις; Δεν με νοιάζει ρε βλάκα, δεν μου είπε ότι θα μου δώσεις τα λεφτά; Γιατί δεν είσαι άντρας στα λόγια, τι θες να σε δείρω τώρα να έρθω και να σου σπάσω τα μούτρα;

– Όχι δεν σου είπα κάτι τέτοιο …

Μάρκος: Ωραία, γιατί τα κάνεις μαζί μου αυτά, τι είμαι κανένας μικρός και με δουλεύεις; θες να έρθω έξω από το σπίτι σου περιμένεις και να σε στείλω … αδιάβαστο; Θες να σε κάνω να πας στο νοσοκομείο, να δεις πόσο ωραία είναι  όταν σε κοροϊδεύουν, θες να σε πάω στο νοσοκομείο ρε βλάκα;

-Όχι, όχι

Μάρκος: Και πώς θα μου δώσεις τα λεφτά ρε μπάσταρδε, σε πόσες μέρες θα μου δώσεις τα λεφτά;  Αν δε μου δώσεις τα λεφτά, σου ορκίζομαι θα σε πάω στο νοσοκομείο, σου ορκίζομαι στα κόκαλα της θείας μου. Αλήθεια στο λέω θα σε πάω στο νοσοκομείο.

Ο διάλογος των  αρχηγών

Μπόμπα: Ρε φίλε άκουσέ με λίγο, είμαστε 70 χιλιάρικα ωραία;

Μάρκος: ναι, μάλιστα, είμαστε cool.

Μπόμπα: 6.000 ωραία;

Μπόμπα: Ναι έχω γράψει 5.400 ευρώ. Εγώ έχω κλείσει …

Οι κωδικοί

Ψωμί, ένα κιλό χασίς.

Παλιά μπλούζα, κάνναβη προγενέστερης ποιότητας-παραγωγής.

Φούτερ, κάνναβη αλβανικής προελεύσεως κάνναβη ζυγά

Κορίτσια ή λευκή μπλούζα, κοκαΐνη κυρία κοκαΐνη

Λόκι, ένα κιλό κάνναβης

ΙΟΝ, κάνναβη τύπου σοκολάτας

Πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά, χασίς.

Κέρδη που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο

Ο Στάθης Μητσοκάλης συνήγορος ενός εκ των υπαρχηγών σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: «Η εξάρθρωση ενός τέτοιου κυκλώματος μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών αποτελεί επιτυχία για την Αστυνομία. Επιτυχία όμως για τη Δικαιοσύνη είναι να ξεχωρίσει την εγκληματική προσδοκία καθενός από τους εμπλεκόμενους και τελικά να αποδώσει σε καθέναν από αυτούς ό,τι πραγματικά του αναλογεί. Διότι κανείς, δεν αποκόμισε μόνος του μισό εκατομμύριο ευρώ! Οποιαδήποτε ποινή για να είναι δίκαιη ενδείκνυται να είναι ανάλογη του όποιου κέρδους αποδεικνύεται».

Σε κιλά οι ποσότητες

Συνολικά συνελήφθησαν (14) μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα (2) αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον (8) συνεργοί τους. Βρέθηκαν, περισσότερα από (10) κιλά κάνναβη, (172) γραμμάρια κοκαΐνη, (7) ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, (39.060) ευρώ, (5) οχήματα, (6) μοτοσικλέτες και (36) κινητά τηλέφωνα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις