Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Έτσι αιφνιδίασε και σκότωσε την Κάρολαϊν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Έτσι αιφνιδίασε και σκότωσε την Κάρολαϊν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Εξήλθε από το κτίριο 16 των δικαστηρίων έχοντας στραμμένο το βλέμμα του προς τον ουρανό. Μόνο απλανές δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε πλέον καταλάβει ότι είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την φυλάκιση του.

Για άλλη μια φορά η ψυχρότητα του κυριάρχησε κατά την μεταφορά του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Με τη συνοδεία 15 αστυνομικών περπάτησε εκατοντάδες μέτρα, ωστόσο ποτέ δεν χαμήλωσε τα μάτια του, ενώ δεν υπήρξε ο παραμικρός μορφασμός και φόβος στο πρόσωπο του.

Click4more: Γλυκά Νερά: Μόνος στο κελί ο πιλότος με ψυχολόγους σε 24ωρη βάρδια – Οι «ύποπτες πιέσεις» στους αστυνομικούς

Τα βήματα του ήταν σταθερά. Δεν σάστισε ακόμα κι όταν πέρασε μπροστά από 50 δημοσιογράφους και τεχνικούς ελληνικών και ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ατσαλάκωτος και χωρίς να μπει την παραμικρή κουβέντα, μπήκε στα γραφεία του ανακριτή και του εισαγγελέα. Έφυγε από αυτά με ύφος ατόμου που σε καμία τον περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή την ισόβιας κάθειρξης.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά χρησιμοποίησε και για να εξαπατήσει τους αστυνομικούς, ενώ στο μυαλό του έστησε μια απίστευτη ιστορία προκειμένου να οδηγήσει τις έρευνες των ανδρών του τμήματος Ανθρωποκτονιών σε άλλες κατευθύνσεις. Τελικά το τέλειο έγκλημα που ίσως πίστευε ότι είχε δημιουργήσει καταρρίφθηκε σαν χάρτινος πύργος.

Δολοφονώντας την Κάρολαϊν μέσα στη σοφίτα της μεζονέτας των Γλυκών Νερών και μπροστά στα μάτια της μόλις έντεκα μηνών κορούλα τους Λυδία, πίστεψε ότι η ευφυΐα του θα τον οδηγήσει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Click4more: Γλυκά Νερά: Κατηγορεί την Κάρολαϊν μετά θάνατον – Όλη η σοκαριστική απολογία του πιλότου

Οι άνδρες όμως του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν να ξεσκεπάσουν το παιχνίδι που τους είχε στήσει και να αποκαλύψουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Άτομο με στρατηγική αλλά και ικανότητες στη διαχείριση κρίσεων, καθώς κάτι τέτοιο επιβάλλεται στο επάγγελμα του πιλότου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέστρωσε με κάθε λεπτομέρεια τη δολοφονία της συζύγου του.

Αφού προετοίμασε το έδαφος, αφαιρώντας την κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκονταν στο σαλόνι της μεζονέτας της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά, στη συνέχεια έθεσε τις προτεραιότητες του επιχειρησιακού του σχεδιασμού. Όπως φαίνεται περίμενε την κατάλληλη στιγμή που θα έβρισκε σε αδύναμη θέση την Κάρολαϊν και θα μπορούσε να την αιφνιδιάσει, χωρίς αυτή να μπορέσει να αμυνθεί, καθώς όπως είναι γνωστό η 20χρονη ήξερε πολεμικές τέχνες. Αυτό έγινε στις 04:06 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Η Κάρολαϊν ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη και μισοκοιμισμένη στο κρεβάτι της σοφίτας. Ο 32χρονος άνδρας της όρμηξε και πριν αυτή προλάβει να αντιδράσει άρχισε με το χέρια της να σπρώχνει το πρόσωπο της συζύγου του στο μαξιλάρι.

Click4more: Γλυκά Νερά: Μια φωτογραφία της Κάρολαϊν τσάκισε το παραμύθι του Μπάμπη – Τα πέντε στοιχεία που τον «έκαψαν»

Κράτησε για πέντε ολόκληρα λεπτά το κεφάλι της αδικοχαμένης κοπέλας σταθερό, με την 20χρονη να μην μπορεί να αναπνεύσει. Τελικά στις 04:11 η σύζυγος του και μητέρα της Λυδίας, αφήνει την τελευταία της πνοή από ασφυξία.

Από εκεί και έπειτα ακολούθησε το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδιασμού του. Έπνιξε το σκυλί, το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, πήρε τα κοσμήματα της γυναίκας τους και τα τοποθέτησε αρχικά στην μπα γκαζιέρα της μηχανής του και λίγες ημέρες αργότερα τα πέταξε σε κάδο απορριμάτων, ενώ είπε ψέμματα για το πόσο που κλάπηκε από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί που είχαν καταφέρει εδώ και μέρες να δέσουν τα στοιχεία που ήθελαν τον 32χρονο να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, τον οδήγησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ, ενώ χθες μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα με δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και δύο πλημμελήματα. Πήρε προθεσμία και το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ανακριτή.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις