Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γλυκά Νερά – Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι: Δεν έσταξε ούτε ένα δάκρυ

Γλυκά Νερά – Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι: Δεν έσταξε ούτε ένα δάκρυ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Είδε τη γυναίκα του νεκρή και δεν έσταξε ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια του». Με αυτά τα λόγια οι άνδρες της Άμεσης Δράσης που μπήκαν πρώτοι μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, περιέγραψαν στους ανώτερους τους, την ψυχραιμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του συζυγοκτόνου που αφαίρεσε τη ζωή της 20χρονης Κάρολαϊν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν γύρω στις έξι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, όταν τα πληρώματα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης έφταναν στην οδό Παναγούλη των Γλυκών Νερών. Αμέσως οι αστυνομικοί μπήκαν στην κατοικία από την οποία είχαν δεχτεί την κλήση κι άρχισαν να κινούνται στους χώρους της. Αφού είδαν το σκυλί νεκρό και κρεμασμένο στην κουπαστή της σκάλας, κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με μια σοβαρή υπόθεση. Μπαίνοντας στη σοφίτα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που τους έκοψε τα πόδια. Πάνω στο κρεβάτι βρίσκονταν νεκρή η 20χρονη μητέρα, ενώ δίπλα της ήταν η μόλις έντεκα μηνών κορούλα της.

Λίγο πιο πέρα στο βρίσκονταν δεμένος ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ να τον λύσουν γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Αμέσως κινήθηκε προς το κρεβάτι που ήταν η Κάρολαϊν για να δει τι έχει γίνει. Δεν υπήρξε ούτε ένα δάκρυ, ούτε μοιρολόι» είπαν οι αστυνομικοί σε συναδέρφους τους. Το μόνο που επαναλάμβανε ο συζυγοκτόνος ήταν να λέει «τι πάθαμε, τι πάθαμε».

Οι αστυνομικοί που ήρθαν αντιμέτωποι με την ψύχραιμη αντίδραση του, απόρησαν καθώς δεν ταίριαζε με το μέγεθος της τραγωδίας. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (17/6) κρατήθηκε για λόγους ασφαλείας στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και δεν μεταφέρθηκε στο 7ο όπου βρίσκονται τα κρατητήρια. Μετά την απολογία του μαζί του ήταν συνεχώς δύο ψυχολόγοι οι οποίοι του του μιλήσουν και προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν από την κατάρρευση στην οποία έχει περιέλθει.

Μαρίνος Αλειφέρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις