Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Τι κατέθετε η «ψυχολόγος» της Κάρολαϊν επί 2,5 ώρες στην ΓΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Τι κατέθετε η «ψυχολόγος» της Κάρολαϊν επί 2,5 ώρες στην ΓΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάϊν η οποία δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά πριν από περίπου ένα μήνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και με βάση τη δικογραφία που έστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι αστυνομικές αρχές, ερευνάται εάν έχει τελεστεί από την πλευρά της ψυχολόγου το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας. 

Την ίδια ώρα οι γρίφοι στην υπόθεση των Γλυκών Νερών δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Ενώ, οι έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν αποφέρει το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών, το σίριαλ με την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρονταν στις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως ψυχολόγος της Κάρολαϊν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ανατροπές να διαδέχονται η μια την άλλη.

Σήμερα το πρωί η κα Ελένη Μυλωνοπούλου βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, καθώς κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχουν διατάξει οι δικαστικές αρχές, μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ότι η κ. Μυλωνοπούλου δεν κατέχει πτυχίο ΑΕΙ στο τομέα της Ψυχολογίας. Την έρευνα ανέλαβε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η κα Μυλωνοπούλου ανέφερε ότι δεν δήλωσε ποτέ ότι είναι ψυχολόγος και ότι η επαγγελματική της ιδιότητα παρερμηνεύτηκε κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Κατέθεσε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την προανάκριση ότι στην κατοχή της έχει ένα Κέντρο Θεραπευτικής Ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων. Μάλιστα έδωσε και αντίγραφο της άδεια από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην οποία αναγράφεται ο κωδικός δραστηριότητας του παραπάνω κέντρου, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσκομίσει και τίτλους σπουδών της.

Η κα Μυλωνοπούλου η οποία πήγε αυτοβούλως με ταξί, το οποίο όμως συνόδευε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρέμεινε στο γραφείο των αστυνομικών που την εξέτασαν για περίπου δυόμιση ώρες. Στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έφτασε λίγο μετά τις έντεκα σήμερα το πρωί κι εκτός από τις ερωτήσεις των αστυνομικών για την επαγγελματικής ιδιότητα, φαίνεται να αναφέρθηκε και στο ζευγάρι το οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια συνεδριών τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν ήρθε και πάλι σε επαφή με τον 32χρονο πιλότο στον οποίο του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου, δεν αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση, αλλά μας δήλωσε τα εξής: “Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε σήμερα το πρωί στον αρμόδιο εισαγγελέα αλλά και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και ζητήσαμε την προστασία των αρχών για την κα Μυλωνοπουλου”.

Πυρά και από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής παίρνει εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κα Ελένη Μυλωνοπούλου δεν είναι μέλος της.

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr),ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά Νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και προσθέτει: “ Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις