Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γνωστός μαιευτήρας δεχόταν εκβιασμούς από την γραμματέα του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η 31χρονη γραμματέας του γνωστού μαιευτήρα και ο 43χρονος συνεργός της συνελλήφθησαν με την κατηγορία της ληστείας, αλλά και της απόπειρας εκβίασης, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο γνωστός μαιευτήρας είχε καταγγείλει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόταν εκβιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστο δράστη, ο οποίος απαιτούσε 10.000 ευρώ, προκειμένου να του “αποκαλύψει” άτομα, που εμπλέκονταν σε ποινικά αδικήματα, που είχαν διαπραχθεί σε βάρος του, στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι τηλεφωνικές επικοινωνίες εξελίχθηκαν σε απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του, προκειμένου να εξαναγκαστεί να καταβάλλει το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Αρχικά ο μαιευτήρας πίστευε πως εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός στην υπόθεση, επειδή ο άγνωστος που του τηλεφωνούσε αναφέρθηκε, σε κάποιο από τα τηλεφωνήματα, σε στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας κι έτσι απευθύνθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πως διαλευκάνθηκε η υπόθεση

Το τμήμα συμβούλευσε τον μαιευτήρα να δίνει ψευδείς πληροφορίες στη γραμματέα του και κάπως έτσι διαλευκάνθηκε η υπόθεση, αφού ο άγνωστος δράστης σε επόμενα τηέφωνήματα έλεγε στο θύμα τις ψευδείς πληροφορίες που προαναφέραμε.

Και οι δυο δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στην κατοχή της 31χρονης κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο προηγουμένως κατάφεραν να αποσπάσουν από το θύμα, μετά το τελευταίο απειλητικό τηλεφώνημα του 43χρονου δράστη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών αλλά και στη κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οκτώ κάρτες sim και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από την 31χρονη.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκβίαζε υποψήφιο Δήμαρχο και συνελήφθη! Απίστευτη ιστορία στη Δυτική Ελλάδα!

Λάρισα: Τον εκβίαζε για να του επιστρέψει το… φορτηγό του!

Εκβίαζε 11χρονη μέσω facebook

Θεσσαλονίκη: Ο εκβιασμός της ερωμένης με ροζ βίντεο – Νάρκωσε και απειλούσε το θύμα της!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε