Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γνωστός πυγμάχος και παλιός νονός της νύχτας οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος εκβιαστών

Γνωστός πυγμάχος και παλιός νονός της νύχτας οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος εκβιαστών

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα, αναζητούνται άλλα 24. Όλοι τους κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών.

Ένας γνωστός πυγμάχος κι ένας παλιός νονός της νύχτας είναι οι ηγέτες, σύμφωνα με την Ασφάλεια, της μεγάλης συμμορίας μπράβων που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε Αθήνα και περιφέρεια.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η ασφάλεια προέκυψαν ακόμη και ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί με όπλα θυμάτων της σπείρας. Όπως έκαναν σε εστιατόριο της Γλυφάδας όπου τα μέλη της σπείρας απείλησαν τον ιδιοκτήτη, μέσα στο γραφείο του και μάλιστα πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

14 άτομα έχουν συλληφθεί, αναζητούνται άλλα 24

Σε μια άλλη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία γνωστής κατασκευαστικής εταιρίας γιατί απαιτούσαν 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για εργαζόμενο που είχε απολυθεί από την εταιρία και στην συνέχεια , όπως αποδείχθηκε, ήταν μέλος της συμμορίας.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Αθήνα και πόλεις της περιφέρειας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι: σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις 3 από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν ενεργά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και το νησί της Πάτμου. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί 22 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων από τους οποίους εισέπρατταν από 200 έως 1.500€ το μήνα.

Διαβάστε

Ευρυτανία: Διαρρήκτης έμπαινε πάντα στο ίδιο σπίτι και έκλεβε χρήματα από τα παντελόνια!

Θεσσαλονίκη: ”Έγδυσαν” 8 επιχειρήσεις και έβγαλαν 100.000€ – Έκλεψαν από πετρέλαιο μέχρι μηχανήματα!

Θεσσαλονίκη: Ο διαρρήκτης πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σε πάρκινγκ εμπορικού καταστήματος!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε