Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η προκήρυξη “δείχνει” τους δράστες της δολοφονίας Χαμπίμπι; Πως συνδέονται η εκτέλεση των Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο και η δολοφονία δεσμοφύλακα

Η προκήρυξη “δείχνει” τους δράστες της δολοφονίας Χαμπίμπι; Πως συνδέονται η εκτέλεση των Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο και η δολοφονία δεσμοφύλακα

– “Ξεσκονίζουν” την προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων” οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής
– “Βλέπουν” ομοιότητες με τα κείμενα για την εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο και του δεσμοφύλακα Γκαλιμάνη στη Φθιώτιδα
– Δεν αποκλείουν να υπάρχει ένα κοινό διευθυντήριο και σύμπραξη τρομοκρατών με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου

Τις ομοιότητες της προκήρυξης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στα Εξάρχεια, με τις προκηρύξεις που είχαν ακολουθήσει τις δολοφονίες των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και του δεσμοφύλακα των φυλακών Δομοκού στην Φθιώτιδα, εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την δολοφονία του Αιγύπτιου Χαμπίμπι στα Εξάρχεια, που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, με κίνητρο την εκδίκηση για τις επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει το θύμα σε γνωστούς αναρχικούς της περιοχής, αλλά και μελών της κατάληψης του BOX, στα πλαίσια του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ της μαφίας των ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή και μερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η προκήρυξη ναι μεν αποτελεί ένα κείμενο με σωστή σύνταξη και σαφήνεια στην ερμηνεία του, πλην όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτικό κείμενο στα πλαίσια των κειμένων παλιότερων ενόπλων οργανώσεων, και επίσης έχει παντελή έλλειψη στοιχείων για το πως πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση εκτέλεσης του διακινητή ναρκωτικών.

Επίσης παρουσιάζει σοβαρές ομοιότητες με τις προκηρύξεις που ακολούθησαν τις δολοφονίες των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013, και του δεσμοφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη το Φεβρουάριο του 2015 στην Φθιώτιδα.

Και σε αυτές τις προκηρύξεις, ουδεμία αναφορά γίνεται για το πως έφεραν σε πέρας την επιχείρηση, ενώ παράλληλα και όσων αφορά στο θεωρητικό υπόβαθρο του κειμενογράφου, εκφράζονται αμφιβολίες για την ιδεολογική του κατάρτιση από τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται από στελέχη της αντιτρομοκρατικής πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα κοινό διευθυντήριο στην νεοτρομοκρατία, με περιστασιακό όμως και κατά περίπτωση εκτελεστικό βραχίονα, που είναι δυνατόν να έχει σχέση με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, που έχουν ενδυθεί ελαφρά έναν ιδεολογικό μανδύα.

Την εβδομάδα που διανύουμε, αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θα καλέσουν για καταθέσεις, στα πλαίσια της έρευνας για την εκτέλεση Χαμπίμπι, γνωστούς αναρχικούς της πλατείας Εξαρχείων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εμπλακεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ αντιεξουσιαστών και μαφίας των ναρκωτικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε