Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισόβια στον 49χρονο αδελφοκτόνο των Χανίων – Είχε πυροβολήσει τον 72χρονο αδελφό του στην πλατεία του χωριού το 2019

Ισόβια στον 49χρονο αδελφοκτόνο των Χανίων – Είχε πυροβολήσει τον 72χρονο αδελφό του στην πλατεία του χωριού το 2019
ΦΩΤΟ Αρχείου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή (13.11.2020) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η πολύκροτη δίκη για την αδελφοκτονία, που είχε σημειωθεί πέρυσι το Καλοκαίρι στην Ασή Γωνιά Χανίων. Κατά την διάρκεια τις ακροαματικής διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, για την πανδημία του covid19.

Το φονικό που παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε βεντέτα, είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019 στην κεντρική πλατεία του χωριού, όταν τα δυο αδέλφια, 72 και 45 ετών αντίστοιχα λογομάχησαν λόγο οικονομικών και προσωπικών διαφορών. Ξαφνικά ο 45χρονος είχε βγάλει από την τσέπη του ένα πιστόλι και είχε πυροβολήσει 4 φορές στο στήθος τον ίδιο του τον αδελφό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συγχωριανών του.

Μετά την πράξη του ο δολοφόνος είχε σπεύσει να εξαφανιστεί, πλην όμως το απόγευμα τις ίδιας ημέρας είχε παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, όπου και είχε συλληφθεί, ενώ ο Ανακριτής είχε αποφασίσει την προφυλάκισή του.

Η οικογένεια του δολοφονημένου άνδρα είχε ως Πολιτική Αγωγή τον γνωστό Αθηναίο ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα (φωτογραφία κάτω), ο οποίος και χειρίστηκε για λογαριασμό τους την υπόθεση, καθώς η υπεράσπιση του κατηγορουμένου προσπάθησε να σπάσει τα ισόβια, παρουσιάζοντας των 46χρονο σήμερα άνδρα, ως άτομο με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, συνεπεία των οποίων είχε μειωμένη αντίληψη τις πράξεις του.

Ωστόσο και έπειτα από την δικαστική μάχη που έδωσε ο κ. Λύτρας, οι ισχυρισμοί τις υπεράσπισης καταρρίφθηκαν και δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο δράστης του φονικού να καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα νιώθει ικανοποιημένη, ενώ ο γνωστός Ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο Newsit.gr δηλώνει επίσης ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας παράλληλα: «…μετά από πολύωρη διαδικασία το Μ.Ο.Δ. Χανίων έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της Ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το δικαστήριο επίσης απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για αναγνώριση ελαφρυντικών, επιβάλλοντας την ανώτερη ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Η οικογένεια του θύματος είναι ικανοποιημένη από αυτή την απόφαση, πλην όμως ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος του δικού τους ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο αδελφός», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις