Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ήθελαν να γεμίσουν την αγορά σε Αττική και Ζάκυνθο με προιόντα μαϊμού [pics]

Ήθελαν να γεμίσουν την αγορά σε Αττική και Ζάκυνθο με προιόντα μαϊμού [pics]

Προϊόντα “μαϊμού” εντόπισε και κατάσχεσε το Σ.Δ.Ο.Ε σε ελέγχους των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ, οι οποίοι έγιναν από 23 έως 26.05.2017 στη Ζάκυνθο και από 30 έως 31.05.2017 στην Αττική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο, 481 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κατοχή και η καταλληλότητα του περιεχομένου τους και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αποστέλλοντας προς τούτο κατάλληλο αριθμό δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

• Σε καταστήματα με ρούχα και τουριστικά είδη στη Ζάκυνθο, τα εξής προϊόντα μαϊμού:

– 3.700 τσάντες
– 2.500 πορτοφόλια
– 2.150 ρολόγια
– 5.150 ενδύματα
– 200 γυαλιά ηλίου
– 240 ζευγάρια παπούτσια.

• Σε container που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Κερατσινίου Πειραιά, βρέθηκαν 13.000 ζευγάρια παπούτσια μαϊμού, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού. Επίσης κατασχέθηκαν και 1.500 ζευγάρια παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης (τάπα). Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέντε εμπλεκόμενα άτομα κινεζικής υπηκοότητας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όλα τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και τα υποπροϊόντα της καταστροφής θα ανακυκλωθούν σε πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης, την 06.06.2017.

«Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει – με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα – τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε