Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κ. Κατσίφας: Κωφεύει η Εισαγγελία Τιράνων – Καμία απάντηση για επιστροφή της σορού του

Κ. Κατσίφας: Κωφεύει η Εισαγγελία Τιράνων – Καμία απάντηση για επιστροφή της σορού του

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλη Ιωαννίδη είχε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

“Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας”, ανέφερε ο κ.Ναυρίδης.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητάς του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητα.

“Μας σκοτώνει η αναμονή, θέλουμε να αποχαιρετίσουμε τον νεκρό μας”

Το θέμα της επιστροφής της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκάλεσε το πρωί την “έκρηξη” της αδελφής του, Ερμιόνης, που μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

«Θέλουμε να αποχαιρετίσουμε το νεκρό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο καιρό, τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση, που μπορεί να είναι και εσκεμμένη. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει. Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;», είπε.

«Ήταν ήρωας, λιοντάρι, πανέξυπνος, πολυμήχανος» είπε για τον αδερφό της, αποκαλύπτοντας πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος και σχεδίαζε να πάει ξανά το επόμενο διάστημα. Την περασμένη Κυριακή, είπε η Ερμιόνη Κατσίφα, ο αδερφός της ήταν «ήρεμος και χαλαρός». Επανέλαβε ότι δεν θα έκανε κάτι χωρίς αφορμή.

«Τον παρακολουθούσαν»

Η Ερμιόνη Κατσίφα επιβεβαίωσε πληροφορίες πως πριν από μερικές μέρες, αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να μην τοποθετήσει τη σημαία όπως έκανε πάντα, σε ύψωμα κοντά στο χωριό. «Είναι αλήθεια, ήταν στοχοποίηση. Μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες; Σίγουρα αυτές τις μέρες», τόνισε. Έκρινε δε ότι ο θάνατος του αδερφού της ήταν προσχεδιασμένος.

«Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία;» δήλωσε εξοργισμένη.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην έφοδο που έκαναν οι Αλβανοί κομάντος στο σπίτι της οικογένειας, όπου όπως έχει αναφέρει η οικογένεια ξανά, χτύπησαν και απείλησαν τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως τόνισε η Ερμιόνη Κατσίφα, οι κομάντος απαίτησαν από τη μητέρα της να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει τη γλώσσα.

«Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», τόνισε.

Νέο διάβημα στην Ελληνίδα πρέσβη

Το βράδυ της Τετάρτης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουρανή, κλήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Αφορμή τα όσα έγιναν στην Αθήνα μετά το αιματηρό περιστατικό της Κυριακής στου Βουλιαράτες.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εγκάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη για τον… συναγερμό για βόμβα κοντά στην αλβανική πρεσβεία, για την εμπρηστική επίθεση σε επιχείρηση στο κέντρο, για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρεσβεία και το προξενείο και για το κάψιμο αλβανικής σημαίας σε μια από τις συγκεντρώσεις,

Σύμφωνα με το himara.gr, αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ζητήθηκε από την πρέσβη να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προστασία των Αλβανών που μένουν στην Ελλάδα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις