Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καλαμάτα: 123 εμπλεκόμενοι σε κυκλώματα Ρομά που πουλούσαν ναρκωτικά!Στρατολογούσαν και τα παιδιά τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο κυκλώματα που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Πελοπόννησο και Αθήνα και στις οποίες εμπλέκονται συνολικά 123 άτομα, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Καλαμάτας, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια, είναι ότι τα μέλη των κυκλωμάτων χρησιμοποιούσαν ακόμη και τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία έβαζαν να παίζουν τον ρόλο τσιλιαδόρου, προκειμένου να τους βοηθούν στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Για τις δύο υποθέσεις συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, από τα οποία τα 21 είναι μέλη των κυκλωμάτων, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυνηγετικών όπλων, ακόμη και 32.000 ευρώ σε μετρητά, μετά από εφόδους σε σπίτια, αποθήκες και αυτοκίνητα.

Εκτιμάται πως τα δύο κυκλώματα, που ξεκίνησαν τη δράση τους στις αρχές του 2014, είχαν διακινήσει πάνω από εννέα κιλά ηρωίνης, αποκομίζοντας κέρδη που αγγίζουν τις 170.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες είναι 14 τσιγγάνοι, 8 άνδρες και 6 γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 61 ετών, καθώς και εννέα Έλληνες, ηλικίας από 32 έως 52 ετών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 123 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Μάλιστα τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, χρησιμοποιούσαν μέτρα ¨αντιπαρακολούθησης¨ και ιδιαίτερα τεχνάσματα αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπως την ταφή και την τοποθέτηση σε αγροτεμάχια εκτός του καταυλισμού.

Επιπλέον στρατολογούσαν και τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία είτε παρέδιδαν ποσότητες ναρκωτικών για λογαριασμό τους στους χρήστες, παραλαμβάνοντας τα χρηματικά αντίτιμα, είτε λειτουργούσαν ως “τσιλιαδόροι”.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 78,1 γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης.
Εβδομήντα ναρκωτικά δισκία.
Ποσότητα μεθαδόνης, βάρους 318,1 γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των 35.926 ευρώ.
Δύο κυνηγετικά όπλα.
Τριάντα δύο φυσίγγια.
Έξι οχήματα.
Τριάντα  κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim .
Οκτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε