Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλύτερη η εικόνα στα Εξάρχεια, αλλού “μετακομίζουν” οι ναρκομαφίες!

Καλύτερη η εικόνα στα Εξάρχεια, αλλού “μετακομίζουν” οι ναρκομαφίες!

Η εικόνα όσον αφορά στην διακίνηση των ναρκωτικών και τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια σαφώς και είναι καλύτερη, σε σχέση με το παρελθόν. Οι απανωτές επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησαν επί Υπουργίας Όλγας Γεροβασίλη και συνεχίστηκαν και επί των ημερών Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν φέρει αποτελέσματα, όσον αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η παρουσία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, είναι σχεδόν καθημερινή πια στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα οι ναρκομαφίες να έχουν περιορίσει την δράση τους στην περιοχή, καθώς κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια του Νόμου ανά πάσα στιγμή.

Μόλις το βράδυ της Τρίτης (14.1.2020) η Δίωξη Ναρκωτικών πραγματοποίησε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ασφάλεια Αττικής: “… Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών, την τελευταία εβδομάδα 7-14 Ιανουαρίου 2020 συνελήφθησαν 21 άτομα, από τα οποία: 13 αλλοδαποί και 6 ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, 1 αλλοδαπός για κλοπή και 1 αλλοδαπός για διακίνηση κλεψίτυπων CD.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: κάνναβη, συνολικού βάρους 391,4 γραμμαρίων, 15 ναρκωτικά δισκία, 3 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ηρωίνης και 1 μαχαίρι”.

Όπως είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ. Χρυσοχοΐδης μέσα σε δύο μήνες τα Εξάρχεια θα έχουν αλλάξει όψη, οι μαφίες όπως και οι κάθε λογής παράνομοι θα έχουν εξαφανιστεί και η γειτονιά θα αποδοθεί ελεύθερη στους κατοίκους της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο κάποιος θα διερωτηθεί και δικαίως, όλοι αυτοί οι διακινητές αλλά και οι χρήστες που θα φύγουν από τα Εξάρχεια όπως και έχει γίνει, πού θα πάνε; Υπάρχει πρόβλεψη;

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, απλά χρήστες και διακινητές αλλάζουν γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας και εκεί που στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ήταν τα Εξάρχεια στο μέλλον θα μιλούμε ίσως για την Κυψέλη, την πλατεία Βικτωρίας, την πλατεία Αμερικής και βέβαια τα πέριξ τις Ομόνοιας, όπου και θα έχουν μετακινηθεί οι ναρκομαφίες όπως ήδη έχει διαπιστωθεί πως γίνεται σταδιακά.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις