Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρέ καρέ πώς συμμορία έκλεβε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα – Θύμα γνωστή ολυμπιονίκης

Καρέ καρέ πώς συμμορία έκλεβε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα – Θύμα γνωστή ολυμπιονίκης

Κάτι παραπάνω από διαβασμένη ήταν η συμμορία που έκλεβε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα στα νότια προάστια.

Οι κινήσεις που έκανε ήταν ιδιαίτερα μελετημένες και μεταξύ των θυμάτων τους είναι και μια γνωστή ολυμπιονίκης που διαπίστωσε ότι είχε κάνει φτερά ο καταλύτης από το αυτοκίνητό της. 

Με ακρίβεια και χωρίς καθόλου χρονοτριβή η συμμορία έκλεβε τους καταλύτες από τα αυτοκίνητα έχοντας μεγάλη προτίμηση στα τζιπ και στη συνέχεια τους πουλούσε και τα μέλη της αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ετσι δρούσε η συμμορία 

Οι δράστες μόλις εντόπιζαν το αυτοκίνητο που τους ενδιέφερε ερευνούσαν τον χώρο για τυχόν παρουσία περαστικών ή αστυνομικών. Όταν το πεδίο ήταν ελεύθερο ένα άλλο μέλος της συμμορίας πήγαινε έρποντας κάτω από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιούσε ένα  ειδικό φορητό ηλεκτρικό κοπτικό εργαλείο, έκοβε και αφαιρούσε τον καταλύτη.

Τον κλεμμένο καταλύτη τον έβαζαν στον επιχειρησιακό αυτοκίνητο με τα σιδερικά και τα μέταλλα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός.

Τους καταλύτες που έκλεβαν τους έδιναν σε ένα μέλος της συμμορίας και αυτός με τη σειρά του τους πουλούσε σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων-καταλυτών, αποκομίζοντας περίπου 350 ευρώ για κάθε καταλύτη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 45 περιπτώσεις κλοπής καταλυτών από τα νότια προάστια.

Να σημειωθεί ότι μετά από επιχείρηση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (14.04.2021) στον Αλιμο από ειδική ομάδα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που είχε συσταθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό τους τέσσερις Έλληνες μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις