Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κατ’ αντιπαράσταση” με τη μαφία του real estate

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε νέα αλλά αυτή τη φορά την πλέον κρίσιμη κι εποικοδομητική φάση εισέρχεται η υπόθεση του σύγχρονου παραδικαστικού, ή της μαφίας του real estate όπως επικράτησε ν’ αποκαλείται

κι από την οποία φυσικά δεν λείπει ούτε ο … “ιερός μανδύας” που κάλυψε την αυθεντική βερσιόν, ούτε βέβαια και το … “περίγραμμα” αστυνομικών πηλίκιων στο σκηνικό φόντο της έρευνας.
Στις αρχές του μήνα, άρχισαν να καλούνται ο ένας μετά τον άλλο σε έγγραφες εξηγήσεις οι ύποπτοι συμμετοχής (ένας είδος απολογίας). Μετά την ολοκλήρωση του απαραίτητου συμπληρωματικού αυτού κύκλου, πριν από λίγες ημέρες πάρθηκε απόφαση για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας με περίπου 100 εμπλεκόμενους στον πυρήνα ή στην περιφέρεια του εμφανιζόμενου ως σκανδάλου από τους κομιστές των αποκαλυπτικών στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ όλων όσοι θα υποβληθούν στη βάσανο της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης με το δικηγόρο που είχε τη τόλμη και την παρρησία να ρίξει δέσμες φωτός στην σκοτεινή όψη του φεγγαριού, εκτός από τους 4 βασικούς κατηγορούμενους συγκαταλέγονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μπράβοι, αλλά και 3 αξιωματικοί που φέρονται να παρήχαν … ενημερωτικές και άλλους είδους διευκολύνσεις στους εγκέφαλους του κυκλώματος.
Υπενθυμίζεται πως για μία από τις παράπλευρες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βασικού μάρτυρα για σειρά απειλών προς το πρόσωπο του και της οικογένειας του, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 9 μηνών, ο φερόμενος ως επικεφαλής της μαφίας. Οι απειλές είχαν κλιμακωθεί με αποστολή ενός φακέλου με εσώκλειστη σφαίρα κι ένα σημείωμα με … ευαγγελικές ρήσεις περί του επερχόμενου θανάτου.
Ο βασικός μάρτυρας αποκάλυψε το ρόλο τριών κτηματομεσιτών που σε συνεργασία ένα μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο της λεωφόρου Κηφισίας, “ασκούνταν” στον εντοπισμό πανάκριβων ακινήτων τα οποία στη συνέχεια καταλήφθηκαν με διάφορες τεχνικές σε επίζηλου χαρακτήρα περιοχές της Αθήνας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε