Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταγγελία σοκ: Αστυνομικός κλείδωσε σε διαμέρισμα πολίτη για να του πάρει 40.000€

Καταγγελία σοκ: Αστυνομικός κλείδωσε σε διαμέρισμα πολίτη για να του πάρει 40.000€

Μια απίστευτη υπόθεση: ένας αστυνομικός (ειδικός φρουρός) ανάγκασε με τη βία πολίτη να τον ακολουθήσει και υπό την απειλή όπλου τον εκβίασε και του απέσπασε 40.000€! Ερευνάται η σχέση του θύτη με το θύμα.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (07.09.2020) στην Αργυρούπολη, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από πολίτη. Ένας ειδικός φρουρός περίμενε έξω από κατάστημα και όταν είδε τον άνδρα να βγαίνει, τον ανάγκασε με τη βία να τον ακολουθήσει. Ο αστυνομικός είπε στον πολίτη να τον ακολουθήσει στο τμήμα, αλλά το σχέδιό του ήταν άλλο.

Ο αστυνομικός, ένας από τους ειδικούς φρουρούς που κάνει πεζές περιπολίες, οδήγησε τον πολίτη σε ένα διαμέρισμα. Εκεί, μαζί με έναν συνεργό του, έδεσαν το θύμα τους και υπό την απειλή όπλου τον εκβίασαν για να του πάρουν το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν και μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να εκβίαζε τον ίδιο άνθρωπο και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Όταν ο πολίτης έδωσε τελικά στον αστυνομικό τις 40.000 ευρώ, εκείνος έφυγε από το διαμέρισμα με τον συνεργό του. Ο άνδρας κατάφερε να λυθεί και να βγεί στο δρόμο, όπου συνάντησε μια ομάδα ΔΙΑΣ, στους άνδρες της οποίας και περιέγραψε τα όσα είχαν γίνει.

Ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που εξετάζει τόσο τη σχέση ανάμεσα σε θύτη και θύμα και το ενδεχόμενο να είχαν προσωπικές διαφορές όσο και το γιατί ο πολίτης είχε μαζί του τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις