Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Καταπέλτης” η Αλεξία Μπακογιάννη για την άδεια Κουφοντίνα – “Τι θα πείτε τώρα στην μάνα του Αξαρλιάν;”

“Καταπέλτης” η Αλεξία Μπακογιάννη για την άδεια Κουφοντίνα – “Τι θα πείτε τώρα στην μάνα του Αξαρλιάν;”

Την αντίθεσή της στην στην άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη. Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, “αναρωτήθηκε” τι μπορούν να πουν άραγε όλοι αυτοί που χορήγησαν την άδεια στους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Αλεξία Μπακογιάννη στην αρχή της παρέμβασής της αναφέρθηκε και στον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν αναρωτήθηκε πως θα νιώθει τώρα η μητέρα του, που 17 Νοέμβρη τον χαρακτήρισε ως “παράπλευρη απώλεια”.

“Αναρωτιέμαι πως νιώθει η μάνα του Αξαρλιάν, η οποία θα βλέπει σήμερα αυτές τις εικόνες για έναν ανθρώπου που χαρακτήρισε τον γιο της παράπλευση απώλεια. Και φαίνεται να βγαίνει γελαστός και κουνιστός και να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν. Αν εγώ δεν το αντέχω μία αυτή δεν το αντέχει δέκα”

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά πως “η εικόνα αυτή ήταν μια εικόνα που δεν περίμενα να ζήσω. Νιώθουμε σαν να προδίδεται η εμπιστοσύνη μας στο σύστημα δικαιοσύνης”

“Χρησιμοποίησε έναν νόμο του κράτους που ήθελε να καταλύσει”

Η κόρη της Ντόρας Μποκογιάννη υπογράμμισε πως το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη αξιοποίησε έναν νόμο της δημοκρατίας που ήθελε να καταλύσει.

“Ο Κουφοντίνας βγήκε χρησιμοποιώντας έναν νόμο της αστικής δημοκρατίας που ήθελε να καταλύσει. Αφαιρούσε ζωές επειδή έτσι αποφάσιζε αυτός και 15 φίλοι του. Στράφηκε εναντίον του πολιτεύματος και εναντίον του ελληνικού κράτους.  Γι αυτό καταδικάστησε 11 φορές ισόβια.

Σε σχέση με το “υποχρεωτικό” της απόφασης, ανέφερε πως τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Όπως σημείωσε το να του δοθεί άδεια ήταν θέμα απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου που το αποφάσισε.

“Τα εγγόνια μου δεν είχαν ποτέ παππού”

Αναφερόμενη στην δολοφονία του πατέρα της Παύλου Μπακογιάννη υπογράμμισε πως “ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν αυτός που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση μετά από 40 χρόνια διχασμού. Γι αυτό τον σκότωσε η 17 Νοέμβρη, για να είμαστε ξεκάθαροι. Το παραδέχτηκαν και στην προκήρυξή τους και στα δικαστήρια.

Έχει σημασία και το συμβολικό της υπόθεσης. Έξω από την φυλακή ήταν και κάτι παιδάκια που δεν είχαν γεννηθεί όταν σκότωσαν τον πατέρα μου. Αυτά τα παιδάκια καθοδηγεί τώρα και θα τους πει να κάνουν τα ίδια” κατέληξε η Αλεξία Μπακογιάννη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις