Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο της Φιλοθέης

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο της Φιλοθέης

Είχε πλήρη διαύγεια και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είπε και πρότεινε την ενοχή του 38χρονου μουσικού Γιάννη Κατσιλάμπρου ο οποίος σκότωσε τη σύζυγο του,

και έθαψε το σώμα της σε κοντινό παρκάκι.

Η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Oρκωτό Δικαστήριο της Αθήνας πρότεινε να καταδικαστεί, γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή, αυτή της συζύγου του, στερώντας για πάντα από τα παιδιά του την εικόνα της μάνας.

Στην αγόρευσή της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ τόνισε ότι όπως προέκυψε από τη διαδικασία, την ημέρα της δολοφονίας δεν είχε προηγηθεί μεταξύ του ζεύγους κανένας καβγάς και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους.

Καθοριστικό σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα, την προηγούμενη ημέρα, του είχε ανακοινώσει την απόφαση της να χωρίσουν.

Ωστόσο, ο 38χρόνος κατηγορούμενος είχε πάρει την απόφαση του για το έγκλημα από το 2006.

‘Οταν μάλιστα το θύμα αρνήθηκε να συνεχίσει να παραμείνει στα δεσμα του γάμου ο σύζυγός της έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του και προχώρησε στη δολοφονία της.

‘Οπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας «Ο κατηγορούμενος ήταν υπέρμετρα εγωιστής, ποτέ δεν έμαθε να στερείται κάτι, ούτε να μοιράζεται ούτε να του παίρνουν πράγματα. Γι’ αυτό δεν μπορούσε να δεχθεί ότι θα φύγει από δίπλα του η Παναγιώτα, η μοναδική γυναίκα της ζωής του».

Μάλιστα έκανε λόγο για μια πράξη εκδίκησης απέναντι στο θύμα και απάντησε σε όλους τους ισχυρισμούς του μουσικού περί βρασμού ψυχικής ορμής, κατάσταση άμυνας ή μειωμένου καταλογισμού.

«Όλες οι μετέπειτα ενέργειές του δείχνουν ότι είχε πλήρη διαύγεια συνείδησης. Δεν αντιμετώπιζε ψυχική νόσο, ούτε είχε διαταραγμένη συνείδηση…” και προσθεσε “πως o δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ως εκδίκηση για την επιθυμία της να χωρίσουν. Το τηλεφώνημα της μάνας του θύματος ήταν αυτό που τάραξε το οργανωμένο σχέδιό του για την εξαφάνιση του πτώματος».

Η εισαγγελέας, αφού απέκρουσε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ότι προσπάθησε να συνεφέρει το θύμα, τοποθετώντας το στην μπανιέρα, είπε ότι μετά το έγκλημα λειτουργούσε απόλυτα λογικά, ώστε να καλύψει τη δική του υπαιτιότητα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «η Παναγιώτα ήταν ιδιαίτερα χαρισματική και ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να δεχθεί την επιθυμία της να φτάσει ψηλά, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει, αν δεν της είχε κόψει το νήμα της ζωής της».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε