Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών «σίσα» στην Ελλάδα (pics, vid)

Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών «σίσα» στην Ελλάδα (pics, vid)

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τεράστιες ποσότητες «σίσα» στο κέντρο της Αθήνας, εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για την ουσία που είναι δέκα φορές (!) πιο θανατηφόρα από την ηρωίνη.

Στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης και επιπλέον 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν 11.443 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης («σίσα»), 12.380 γραμμάρια  ηρωίνης, 194 γραμμάρια κοκαΐνης, 18 γραμμάρια οπίου, 4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4.300 ευρώ και 4 ζυγαριές ακριβείας

Τα παράνομα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.

«Σίσα»: Το φθηνό ναρκωτικό του θανάτου

Να σημειωθεί ότι τα 11,5 κιλά «σίσα» που βρέθηκαν είναι ουσιαστικά τεράστια ποσότητα και η μεγαλύτερη… ever που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα. Και να φανταστεί κανείς ότι η μία δόση είναι μόλις 0,1 γραμμάρια.

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι 10 φορές πιο θανατηφόρο από την ηρωίνη, καθώς περιέχει υγρά μπαταρίας!

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα αποτελεί «παρακλάδι» (δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε συμβεί) του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε από ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο κοντά στην ΑΣΟΕΕ, και εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Click4more: Ανησυχία για την εξάπλωση του «σίσα» στις πιάτσες της Αθήνας

Στο εν λόγω κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) τα μέλη της σπείρας διακινούσαν σε 24ωρη βάση ναρκωτικά στην περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το χρονικό της εξάρθρωσης της εγκληματικής ομάδας

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν την Παρασκευή (28.05.2021), μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, τους 4 αλλοδαπούς μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και μία 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ουσιών.

Click4more: Σίσα: Το πρώτο εργαστήριο του ολέθριου ναρκωτικού στην Ελλάδα!

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητού χώρου αποθήκευσης (σ.σ. καβάτζα), το οποίο βρέθηκε στην περιοχή του Αιγάλεω.

Τα «καλούδια» του κυκλώματος 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης («σίσα») βάρους 11.443 γραμμαρίων
-ποσότητα ηρωίνης βάρους 12.380 γραμμαρίων
-ποσότητα κοκαΐνης βάρους 194 γραμμαρίων
-ποσότητα οπίου βάρους 18 γραμμαρίων
ποσότητα κάνναβης 4 γραμμαρίων
-850 γραμμ. σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης
-4.300 ευρώ
-συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser )
-2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
-9 κινητά τηλέφωνα
-πλήθος νάιλον συσκευασιών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις