Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κέρκυρα: Αγγίζουν αυτόν που έκρυψε τα πιστόλια στη φυλακή – Ποια η σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Κέρκυρα: Αγγίζουν αυτόν που έκρυψε τα πιστόλια στη φυλακή – Ποια η σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Κοντά στην λύση του μυστηρίου και κυρίως στην ταυτοποίηση των κρατουμένων που έκρυψαν δυο πιστόλια σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών Κέρκυρας προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν, όπως όλα δείχνουν. σε αιματηρή μαζική απόδραση βαρυποινιτών, βρίσκονται οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψίες των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο Αλβανό βαρυποινίτη, οποίος μάλιστα φέρεται να διατηρεί σχέση με άλλο κρατούμενο που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν με ενδιαφέρον τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα δυο πιστόλια που βρέθηκαν κρυμμένα σε διάδρομο των φυλακών Κέρκυρας. Τα δυο όπλα, το ένα με σιγαστήρα, θα ερευνηθούν για τυχόν αποτυπώματα και DNA που είναι δυνατόν να δείξουν τους ανθρώπους που τα έκρυψαν στο τοίχωμα κοινόχρηστου διαδρόμου.

Οι αστυνομικοί είδαν το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης στον κοινόχρηστο διάδρομο της φυλακής την επίμαχη ημέρα, πλην όμως δεν διαπίστωσαν πολλά πράγματα, καθώς οι κρατούμενοι φρόντισαν με συγκεκριμένες κινήσεις να κρύψουν το οπτικό πεδίο στις κάμερες την ώρα που οι δράστες έκρυβαν τα όπλα.

Πρόκειται για το λεγόμενο κόλπο του συνωστισμού ή του fake καυγά, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τους χειριστές στις οθόνες των καμερών.

Όπως λέει στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, οι κρατούμενοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένα κόλπα προκειμένου να αποφεύγουν τις κάμερες. Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα σε φυλακές της Κρήτης, όπου ομάδα Αλβανών ήθελε να χτυπήσει συγκεκριμένο ομοεθνή τους, με τον οποίο είχαν διαφορές.

Επειδή το σημείο παρακολουθούνταν από κάμερες, δημιούργησαν μια fake συμπλοκή σε άλλο σημείο του συγκεκριμένου διαδρόμου, με αποτέλεσμα οι προσοχή των χειριστών στις κάμερες να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια στιγμή σ’ άλλο σημείο του διαδρόμου οι Αλβανοί κρατούμενοι έλυναν ανενόχλητοι τις διαφορές τους.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις