Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόρινθος: Οργή των Ρομά για τον δράστη του φονικού – Αποκλεισμένα τα δικαστήρια

Κόρινθος: Οργή των Ρομά για τον δράστη του φονικού – Αποκλεισμένα τα δικαστήρια

Ξεχειλίζει η οργή των Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Κορίνθου.
Αποκλεισμένα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα δικαστήρια.
Ο 35χρονος οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στην Κόρινθο με τα πνεύματα να είναι οξυμένα καθώς έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς του 52χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά 35χρονου ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώτος είχε πάει σπίτι του να τον κλέψει. Μάλιστα αφού τον πυροβόλησε πέταξε το πτώμα του σε ένα χαντάκι.

Το Δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου είναι αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην έχουμε τα επεισόδια της περασμένη Τρίτης. Τα δικαστήρια βρίσκονται στην πλατεία Περιβολάκια και στην γύρω περιοχή υπάρχουν σχολεία και πλατείες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Υπάρχουν περίπου έξι μπλόκα και περίπου οχτώ με 10 αστυνομικές κλούβες στους δρόμους τριγύρω από το δικαστικό μέγαρο. Οι περίπου 50 Ρομά έχουν συγκεντρωθεί σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρων από το δικαστικό μέγαρο και απευθύνονται με ένταση στους αστυνομικούς που τους έχουν κλείσει το δρόμο. Ακούγονται ύβρεις για τον δράστη αλλά και κατάρες. «Θα πάρουμε το αίμα μας πίσω», «τι ψυχή θα παραδώσει;», φωνάζουν.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις